maanantai 30. tammikuuta 2017

IHANAN KAMALA KESTOSUOSIKKI

Kaikkihan muistaa nuo ala-asteen käsityötunnit ja varhmaan ne ensimmäiset käsityöt, mitä pääse tekehmään: vohvelipyyhkeet. Tai oikeastaan vohvelikangas, nimittäin mie ainaki tehin siittä jos minkäkilaista pussukkaa, pyyhettä ja tyynynpäällistä. Pääasiana siinä kuitenki varmasti oli se, että opetelthiin käyttään neulaa, ko sitä vohvelikangasta oli niin helppo kirjoa. Vieläkhään meiltä kotoa äitiltä löytyy näitä minun töitä jostaki kaapin perältä? Ja seki kiinnostais tietää, että vieläkö ala-asteela harrastethaan käsitöissä tätä vohvelikangashulluutta?

Mulla ainaki on ollu vohvelipyyhkeisiin semmonen viha-rakkaussuhe. Sillon lapsena ne oli hirveän kivoja. Sitte useampia vuosia ne oksetti, ja nyt taas vuosien jälkheen oikein ettimällä etin niitä itteleni. Ihanan kamalat vohvelipyyhkeet, ne ajattomat kestosuosikit, jotka kestää vuosikymmenien kulutuksen. Ehkä tähän minun tämän hetken vohvelikangasrakkautheen on vaikuttanu vähän seki, että ne oikeasti on nyt trendikkäitä. Ko on vähän aikaa katellu niitä vohvelipyyhkeitä taas kaupoissa ja sisustuksissa, niin alkaa omaki mieli tykätä niistä. Aivopesua melkeinpä, sanosin.

Mutta niin siihen värkkäilyyn. Onneksi syksyllä Anttilan konkurssimyynnit heitti mulle etheen ihan naurettavan halvat valkoset vohvelipyyhkeet. Ja nyt mulla oli vihdoin aikaa palata nuile kässätunneille ja kirjailla taas vohvelikangasta. Vinkkaan teile siis parit kirjailut, mitkä on helppo toteuttaa vohvelikankaaseen, jos mieli tekkee niitä vähän tuunailla.

Pyyhkeitten uuteen ilmeeseen tarttet:
- vohvelikangasta tai ihan valmiit pyyhkeet tms.
- neulan
- muliinilankaa


Mie päätin kirjailla tuosta pyyhkeestä nuo kaks lyhyintä sivua. Tuossa minun pyyhkeessä oli se pyyhelenkki tuon pitemmän sivun keskellä, niin ehkä olis ollu fiksua kirjailla esim. yks leveä sivu. Mutta koska mulla ei ole tulevaisuuessa tarkotus roikuttaa tuota pyyhettä tuosta lenkistä, niin en sitte menny sen mukhaan. Tästä toisesta roikutustavasta kuuletta sitte varmasti myöhemmin lissää. ;)


Tuo minun muliinilanka oli aika paksua, niin päätin jakkaa sen kahtia. Eli ko siinä oli kuus säiettä, niin nyt yhteen langanpätkään tuli sitte kolme säiettä. Jos taas tykkää paksummasta kirjailusta, niin ei sitä ole niin väliksi jakkaa. Muliinilangat löysin muuten Sinooperista! Sitte kirjailuihin. Mie meinasin kirjailla tuota pyyhettä kahela värilä: harmaala ja mustala. Aloin jo tekkeenki semmosta siksak-kuviota, että ne tulis niinkö päälekkäin, toinen siksak-rivi sillä mustala ja toinen harmaala. Se harmaa oli kuitenki liian vaaleata minun makhuun tuohon valkoselle pyyhkeele, niin purin sitte kaiken poijes ja päätinki tehä ihan eri kuviot ja vain mustala. Pistän alle kuitenki mallikuvan tuosta siksakista, jos joku tykkäis testata semmosta.

Langan säikeitten jako kahtia.


Mie en oikeastaan sen suuremmin ollu suunnittellu mitä mie tehen, vaan mie lähin vain ihan testaileen. Kokkeilin tuommosta loivaa aaltoa, ja keksin sitte, että jos tekiski siihen ristiin menneen toisen samalaisen kiekan. Ja siittä tuliki aika kiva. Sitte lisäsin viehreen vielä ihan vain tuommosen yksinkertasen suoran linjan, joka tehtiin sillalaila kiertämällä nuita vohvelikankaan langansäikeitä ympäri.




Tehin ne siis molemmat yhen kerran, ja vielä toisenki kerran. Minusta se kirjailu alko muistuttaa palmikkoa, ja selvästi kaipas vielä kolmatta semmosta ristikkäistä aaltokuviointia. Ja se sai minusta riittää tuohon, ettei mene liian kirjailluksi. Samat kirjailut tehin tietekki sitte sinne toiseenki päähän pyyhettä. Yksinkertasta kuviointia ko toisti vain useamman kerran, niin aika kivan kirjailun sai aikaseksi.



Heti sai vohvelipyyhe vähän persoonaa ko kirjaili sitä. Tuo mustan ja valkosen kontrasti toimii kyllä aina. Kauempaa se näyttää joltaki kuviolliselta raidalta, muttako mennee vähän lähemmäki, niin se muistuttaa vähän tosisti palmikkoa. Kiva siittä tuli, vaikka eka mietinki, että mitenköhän käy, ko lähin ilman suunnitelmia kirjohmaan!



Kaivakaapa ne vanhat vohvelipyyhkeet sieltä kaapista ja kirjailkaa ne tähän päihvään. Ne nimittäin on aina muodissa niin keittiössä, ko kylppärissäki. Mulla se nyt toimii keittiöpyyhkeenä. Se toinen pyyhe oottaa vielä kirjailua, niin häätyy keksiä siihen ehkä vähän eri kuviot.. :) Ja mulla on tosiaan suunnitteilla semmonen vähän erilainen pyyheripustin, niin koitan sen tässä toteuttaa ja pistää ohjeet siitä sitte tänneki. Jos se vain onnistuu... Joten pysykääpä kuulolla!


Mukavaa tammikuun viimistä päivää ja ihanaa tulevaa helmikuuta. <3

Terkuin, Sanna

keskiviikko 4. tammikuuta 2017

UUSI VUOSI, UUSI KALENTERI

Oikein mahtavaa uutta vuotta kaikki sielä ruu'un toisela puolen! Muistatta ehkä, ko vuosi sitten tehin joululahjaksi tulostettavan vuosikalenterin. Sillon mietiskelin mielessäni, että voisin tehä siittä vuosittaisen perinteen. Ja näin se perinne saiko saiki nyt jatkoa! Muutaman päivän myöhässä, mutta parempi myöhään ko ei millonkhaan, eikö.. :)




Yllä siis linkki, jota kautta pääset lattaan vuen 2017 tulostettavan kalenterin. Halusin tänä vuonna tehä ihan erilaisen kalenterin kuvituksen osalta, joten nyt mukana on väriä selkeitten piirrosten sijasta. Luulen kyllä, että kalenteri toimii mustavalkosenaki, jos ei satu olheen väritulostinta. Viime vuen kalenteri mulla ittellä roikku housuhengarissa. Lisäks olen nähny muila sen jääkaapinovessa tai jossaki muuala magneetilla kiini, tai sitte vain narulla niputettuna yhteen. Toivottavasti tämäki kalenteri pääsee koristaan teän monen seinää tai jääkaapinovea! Son aina paras palaute tekijälle, ko mennee kylään jonneki ja sielä näkkee oma tekemän kalenterin jossaki.




Ladatkaa kalenteri niin pääsettä näkkeen miltä se näyttää kokonaisuuessaan. ;) Tämä kalenteri on teile pieni lahja mukanaolosta. Kiitos teille menneestä vuesta ja jatkethaan tänäki vuonna toivottavasti idearikkaissa merkeissä! Päätavotteena tälleki vuele, on välittää luovuutta jokasen arkeen niin paljon ko mahollista. Toivottavasti pysyttä yhtä ahkerasti mukana ko tähänki asti! Palathaan, kunhan saan tämän vuen ekan värkkäilyn tulille. Nyt mie jatkan vielä hetken lommailua täälä Lapin paukkupakkasissa. Talvista tammikuuta ja mukavaa loppuviikkoa! <3

Terkuin, Sanna