sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

VARJOSTIMEN TUUNAILUA

Mie olen monet kerrat sängyssä maatessa kattellu minun kattolamppua ja miettiny, että mitä ihmettä mie sille teen, ko se ei oikein miellytä minua. Se on kokenu monenlaisia muodonmuutoksia tässä matkan varrella, mutta mikhään ei ole oikein tuntunu täysin omalta. Nyt saattaki kuulla minun lampunvarjostimen tarinan ja samalla tullee pikkuvinkkejä, miten voitta tuunailla omia vanhoja varjostimianne!


Alunperin mulla roikku pelkkä pyöreä lamppu ilman varjostinta katossa, mutta se alko pitemmän päälle tuntua jotenki tylsältä. Sitten se sai seuraksi tuon varjostimen. Se varjostin on minun lapsuuenkodista ja muistaakseni se roikku minun huoneessa vieläpä sillon ko olin pieni. Siinä varjostimessa oli alunperin semmonen pitsihörselökangas päälä, jonka revin poijes, koska pari vuotta sitte halusin kokkeilla virkata sen metallirungon piiloon paksula langala. Harmiko siittä hörselöversiosta ei ole kuvvaa, niin olisitta nähny tuon varjostimen koko elämänkaaren. Arkistoista löyty kuitenki kuva, miltä se näytti noin 1,5 vuotta sitten virkattuna (ja hui kauhea minkä muodonmuutoksen minun makuuhuoneki on tuossa ajassa kokenu).


No sittenhän mie kyllästyin tuohon virkattuun, koska se näytti tosi raskaalta, eikä oikein muutenkaan ennää sopinu minun sisustukseen. Purin siis virkkaukset pois ja laitoin sen rungon ihan semmosenhaan roikkuun tuon lampun kans. Mutta voi vitsit ko se oli tylsä ja pliisu. Sitte mie vain yks päivä hokasin, että mitä jos vain yksinkertasesti maalaisin sen mustaksi. Ja miehän maalasin. Maalasin sen mustalla kalustemaalilla kahteen kerthaan. Spraymaali olis ollu huomattavasti helpompi, mutta sitä ei tähän häthään ollu, ja son aina vähän haastavaa hommaa kerrostalossa.




Ja voi vitsit, ko olinki tyytyväinen! Mustana se oli paljon tyylikkäämpi ja ryhikkäämpi. Minua kuitenki häiritti, ko se rungon alareunan maali jäi semmoseksi röpelöiseksi. Se johtu siittä, ko se vanha päälykangas oli liimattu siihen alareunaan ja en saanu liottamalla kaikkia liimoja poijes. Lisäksi siinä metallirungon päällä oli valkonen maali, joka ajansaatossa oli vähän lohkeillu poijes. Koska mie rakastan virkkaamista, niin päätin kokkeilla miltä näyttäis jos siihen virkkais koristereunuksen ohuella puuvillalangalla.

Koristereunuksen ohje:
1.kierros - Virkkaa kiinteitä silmukoita koko alareuna täyteen suht tiiviisti.
2.kierros - Virkkaa piilosilmukka kierroksen ensimmäiseen silmukkaan. *Virkkaa kuusi pylvästä samaan silmukkaan, jätä yksi silmukka välistä, virkkaa yksi piilosilmukka, jätä yksi silmukka välistä.* Toista tähtien välissä(*-*) oleva ohje niin kauan, että kierros on menny ympäri. Katkase ja päättele langat.

1.kierros

2.kierros

Näin näppärästi lampunvarjostin on tuunattu aivan uuen näköseksi, ja mie kyllä tykkään. Vaikka tuo virkkaus ei ole kovin koristeellinen, niin silti se tuopii kivan loppusilauksen tuohon. Nyt tuli itteleki semmonen olo, että nyt se näyttää minun varjostimelta. Ja istuu paljon paremmin minun makuuhuoneeseen. Vieläkö saisin joskus hommattua tuona raidotetun lampun tilale ihan yksinkertasen kirkkaan kuvun, niin hyvä olis.




Mitäs tykkäättä? Oisko kaivannu vielä enämpi jotaki vai onko just passeli? Mie vähän mietin, että olisko pitäny yläreunaki virkata, mutta piän että se olis ollu mulle jo "liikaa". Nyt on just hyvä! On se niin rentouttavvaa välilä ehtiä vähän värkkäileen koulun ja työn ohela. Saapii pistää aivot narikkaan oikein kunnola! Ihanaa alkanutta huhtikuuta. <3 



Terkuin, Sanna

8 kommenttia:

  1. Yksinkertaisuudessaan kaunis!!! Sun värkkäilyt on tosi jees!

    VastaaPoista
  2. Vau, ihana! Eipä tuo muuta tarvitsekaan, pitsireuna kruunaa kaiken! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Pitsireunus oli kyllä yllättävän toimiva tähän varjostimeen. :)

      Poista
  3. Kyllä pienelläkin saa ison muutoksen. Hieno tuli.

    VastaaPoista
  4. Oikein ihana ja nyt erottuu edukseen huoneessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ja olen ihan samaa mieltä, nimittäin se valkonen jotenki katosi tuonne huoneeseen. Musta toimii aina. :)

      Poista