keskiviikko 9. syyskuuta 2015

VIESTEJÄ ARKEEN

Heipsan! Pitkästä aikaa värkkäilen teille näin viikollaki. Ihan mukava välissä heittää muut jutut mielestä pois, ja päästää luovuus ja ajatukset virtaan tänne blogin puolelle näin kouluviikonki keskellä. Täällä alkaa arki pikkuhiljaa luistamaan, vaikka tännään löysinki itteni 10 kilsan päästä Turusta, ko en taaskaan osannu jäähä oikealla pysäkillä... Hupsiiiis! Sen siitä saa, ko lähtee seikkaileen uusiin paikkoihin uusia reittejä pitkin. Onneksi ei käyny kuinkaan ja kliseisesti: virheistä oppii! Silti mie tykkään liikkua paikkariliikenteellä, vaikka saatan löytääki itteni ihan jostaki muualta ko oli tarkotus. Parasta on aamulla istua väsyneenä bussissa, kuunnella musiikkia ja seurata muitten ihmisten aamutohinoita. Ja tietenki katella oi niin kaunista Turkua.

Nyt sitten ihan asiaan. Niinkö jo viime viikolla luppailin, niin nyt tullee jotaki simppelimpää ja nopeampaa värkkäilyä. Miehän tosiaan muutin tuossa elokuun lopussa uuteen kotiin ja olen aivan sormet syyhyten värkkäilly tänne kaikkea uutta. Katotaan koska alkaa tila loppua kesken näitten väkerryksien kans. Aivot raksuttaa koko ajan mitä uutta sitä vielä keksis, etenki ko nuo valkoset seinät huutaa, että niille pitäs keksiä jotaki. Niimpä päätin totteuttaa tämän helpon jutskan minun etteiseen, koska aina on kiva kotia tullessa lukea kivoja viestejä tai mietelauseita. Vaikka ne olis itte siihen kirjottanu. :D Värkkäillään tännään siis tyylikäs liitutaulu!

Sen tekemisseen tarttet:
- liitutaulutarraa
- kehykset
- sakset
- viivottimen
- liituja


Mie löysin nuo kehykset Suomalaisen kirjakaupan alehyllystä, ja maksoin niistä noin vitosen. Ihastuin nuihin koristeellisiin reunoihin ja ne oli vielä niin nätin värisetki, vähän ehkä tuommoset "vanhanaikaset". Samasesta kaupasta löyty myös rulla tuota liitutaulutarraa reilun kokonen rulla. Sitä tähän minun tauluun tartti n. 21 x 30 senttiä kokosen palasen, eli tarraa jäi reilusti vielä jäljelle. Häätyy siis keksiä myöhemmin jotaki muuta, mitä siittä vois vielä askarrella. Maksokohan tuo rulla reilun 7 euroa ja mukana tuli vielä viis liitua: kaks valkosta, yks sininen, yks pinkki ja yks vihreä.
Ensmäisenä kannattaa siis lähteä liikkeelle siitä, että aukasee sen kehyksen ja mittaa sen pohjalevyn koon. Eli se levy, missä on ne kiinnikkeet toisella puolella. Mie mittasin sitten tuosta liitutaulutarrasta sen kokosen palasen ja leikkasin irti. Tosi kätsyä, että siinä tarran paperissa oli semmoset ruudukot, joitten avulla sai leikattua suoran palasen!
Sittenkö palanen on leikattu, niin viivotinta apuna käyttäen se kiinnitettään tuohon pohjalevvyyn. Siis tietenki siihen pohjalevyn sileälle puolelle, eli ne kiinnikkeet jää toiselle puolelle. Irrottaa ekaksi siittä palasen toisesta päästä vähäsen tuota paperia pois ja tähtää sen kohilleen siihen pohjalevyyn. Sitten viivottimella lähtee silottamaan sitä siihen kiinni, ettei jää ilmakuplia tai ryppyjä.
Sittenkö se tarra on kokonaan paikallaan, niin vetelee varovasti vielä varmuuen vuoksi sillä viivottimella siittä päältä, että se varmasti on joka puolelta kiinni. Mie tahallaan tehin ihan muutaman millin reilumman tuosta palasesta, ettei vahingossakaan jääny mistään reunasta kurkistelleen tuo ruskea pohja. Sitte vain leikkaa ne ylimääräset sieltä reunoilta poijes, ko se tarra on kiinnitetty.Ylimäärästä tarraa, jonka voi leikata kätevästi pois, ko tarra on kiinnitetty.
Nuissa kehyksissähän oli tietenki lasiki mukana, mutta sen otin kokonaan pois ja pistin kaappiin talteen. Voipiihan sitäki kokkeilla, että miten se onnistuu, jos kiinnittää tuon tarran siihen lassiin? Voipii tulla tasasempiki pinta, ko tuommosseen vanerityyppiseen levyyn. Noh kuitenki, mie siis otin lasin pois ja laitoin sitten tuon tarrotetun levyn paikalleen kehyksiin, hakaset takkaa kiinni ja hups vain, tyylikäs liitutaulu on valmis!


Tietenki siis kirjotusta vaille valmis. Siihenhän voipii kirjottaa ihan mitä vain! Muistilistaa, viestejä perheelle, tärkeitä tapaamisia, runoja, mietelauseita... Mie päädyin kirjottaan pätkän Tommy Tabermannin runosta Road Map. Mie tykkään tosi paljon Tabermannin runoista ja etenki tämä yks pätkä sopi jotenki niin tähän elämänvaiheeseen, että se pääty minun viestiksi ommaan arkeen! Se runo on kokonaisuuessaanki aivan ihana, mutta tuo taulu ei ollu mitenkään valtavan kokonen, niin kirjotin sitten vain tosiaan pätkän siittä.
Tästä kiva tuunausidea vaikka joihinki vanhoihin kehyksiin, joihin ei ole löytäny mittään kivvaa kuvvaa. Samalla saa ilostuttaa jonku muun tai ihan vain ittensä päivää erilaisilla viesteillä ja loruilla. Minusta on ainaki kiva, että tähän tauluun pystyy muuttaan sisältöä vaikka just elämäntilanteen mukkaan. Siihen voipii runoilla jonku tsemppiviestin ittelle, joka piristää päivää, jos vaikka tullee väsyneenä ärsyttävän päivän jälkeen kotia. Itte mie ainaki saan viisaista sanoista paljon voimaa! :)

Jotka tulevat suorinta tietä,
saapuvat tyhjin taskuin.
Jotka ovat kolunneet kaikki polut,
tulevat säihkyvin silmin,
polvet ruvella,
outoja hedelmiä hauraassa säkissään.
Niin se ystäväni on, niin se on,
että eksymättä
et löydä perille.
- Tommy Tabermann (2008)

Tommy Tabermannin siivittämänä mukavaa loppuviikkoa, ja seurailkaa välillä niitäki polkuja, jotka ei välttämättä ole niitä kaikista tutuimpia ja turvallisimpia. Sieltä ne parhaimmat tarinat ja seikkailut ylleensä löytyy!

Terkuin, Sanna

5 kommenttia:

 1. Hieno värkkäilyidea, ja erityisen ihana tuo runo! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon Laura! :) Mie en tienny, että sullaki on blogi! Näytti kyllä niin herkulliselta, että taijan alkaa seuraileen.. :)

   Poista
  2. Heh, joo päätin aloittaa nyt, ku aloin leipuri-kondiittoriksi opiskelemaan =) Kiva että tykkäät! Sullakin on niin upeita juttuja täällä blogissa!! =)

   Poista
 2. Mistä oot ostanu tota liitutaulutarraa ja minkä hintaista se on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalaisesta kirjakaupasta ja hinta tais olla reilun 7€. :) Olen nähny tuota liitutaulutarraa lisäks Tigerissä, jos semmonen sattuu läheltä löytyyn. Siellä se saatto olla pikkusen edullisempiki. :)

   Poista