maanantai 26. syyskuuta 2016

HELPOT TYYNYNPÄÄLLISET

Pitkästä aikaa blogin äärellä! Viimeset kuukauet on vain ollu semmosta akkujen latailua. Pohjosessa kesälomalla tuli vietettyä paljon aikaa yhen remppaprojektin parissa, josta ajattelin kertoa teille kunhan saan muutaman viikon päästä otettua kuvat lopputuloksesta. Tämmöset pienemmät DIY-jutut on sitten jääny vähän vähemmälle. Mutta älkää huoliko, mulla on nyt jotenki ihan hirveästi energiaa ja ideoita, joten eiköhän niitäki ala taas tänne tipahella!

Tänhään näytän teile yhen pienen värkkäilyjutskan, minkä tehin kesällä. En oikein löytäny mistään mieleisiä tyynynpäällisiä tai sitten jos löysin, niin en halunnu maksaa itteäni kipeäksi. Ja muutenki tiättä te, ko mie tykkään tehä itte mahollisimman paljon. IKEAsta löysin sitten kivan kankaan, niin ei se auttanu ko alkaa ompeluhommiin. Maksoinkohan mie tästä kangaspalasta about 6€ ja sain siitä kaks tyynynpäällistä. Minua vain harmittaa, etten ostanu vähän pitempää kangaspallaa, niin että oisin saanu hyödynnettyä tuon kankaan koko printin, ja siten saanu kaks erilaista tyynynpäällistä. Nyt siis leikkaukset meni just sillai, että sain kaks täysin samalaista päällistä.

Tarvikkeet:
- kangasta
- ompelukone tai voipiihan käsinki ommella
- nuppineuloja ja mittanauha


Mie en ole ikinä suuremmin tykänny ommella vetoketjuja tai nappeja. Sen takia näitä helppoja tyynynpäällisiä voiski nimittää ehkä laiskan värkkäilijän tyynynpäällisiksi. :D Mie siis katoin vain mallia, että miten ihan normaalit liinavaatteiden tyynynpäälliset on ommeltu ja sen mukhaan ompelin sitten nämä koristetyynynpäälliset. Eli ei mithään nappeja tai vetskareita.


Mittailin sisätyynyn mitat ja sen mukhaan sitte leikkasin kankaan ja asettelin saumat kohillensa. Mullako ei ole saumuria, niin ompelin nuo reunat siksakilla ympäriinsä, ettei lähe vain kangas purkaantuun.


Tein sinne sisäpuolelle sitten semmosen taitteen, niinkö tyynynpäällisissä on. Eli sen tyynyn saa sujautettua sen taitteen alle. Toivottavasti kuvat selventää, että mitä tarkotan. Ja kattokaa omista liinavaatteista mallia! Sen taitteen kannattaa olla ihan reilun mittanen, että se tyyny asettuu istuvasti sinne sisälle sitten. Ompelin lisäks tuohon suuaukon reunaan taitteen, että se on siistimmän näkönen.

Päällinen sisäpuolelta, josta näkee myös idean isosta taitteesta, jonka sisälle tyyny sujautetaan.

Päällisen sisäpuolen toinen puoli, josta näkee pienen taitekäännöksen, joka on tehty jotta reuna olisi siistimpi.

Sen jälkeen ompelin tyynynpäällisen reunat nurjalta puolelta yhteen. Lisäksi siistin ne suuaukon saumakohat, ko niistä repsotti vähän kankaan lankoja sun muuta. Taitoin ne siis alla näkyvan kuvanmukasesti viiston malliseksi ja ompelin.

Kulma on taitettu siistimmäksi ja ommeltu.

Lopuksi leikellään tietenki ylimääräset langat pois ja sitte on tyynynpäälliset valmiit! Tällä mallilla ko tekkee, niin ne saapii helposti otettua välilä poijes ja pestyäki. Suht nopeaa ja helppoa hommaa, plus lisäksi saat just semmoset tyynynpäälliset ko haluat! :)



Olipa ihana kirjotella pitkästä aikaa! Tämä on kyllä niin sitä, missä saapii ajatukset ihan muualle kaikesta muusta arkihässäkästä. Mulla olis ihan hirveästi kaikkia jouluun liittyviä värkkäilyjä mielessä, mutta ehkä mie en ihan vielä näin syyskuussa ala höpöttelleen joulusta. Vai joko sais??


Yks kiva syksynen juttu mulla on mielessä, minkä koitan saaha mahollisimman pian teile, joten kannattaa tarkkailla blogia. Muutenki on aikamoisen iso juttu minun mittakaavassa nyt meneillään, josta toivon, että pääsen kertoon teille ens kuussa, jos kaikki mennee putkeen! Jänniä aikoja siis elellään.. ;)

Mukavia syyspäiviä ja nähellään taas piakkoin!

Terkuin, Sanna

4 kommenttia:

  1. Innolla odotan joulujuttujasi. Kivat tyynynpäälliset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kiva kuulla, voisin jo ehkä ens kuussa siirtyä pikkuhiljaa kohti joulua bloginki puolella.. :)

      Poista
  2. Olisko sulla ideoita ulos tuleviin joulukoristeisiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. Ei nyt tällä hetkellä, mutta miepä pistän mietintämyssyyn ja koitan kehittää jonku jutun uloski. :) Tai semmosiin jotka toimis sekä sisälä että ulkona.

      Poista