sunnuntai 6. joulukuuta 2015

2. ADVENTTI

Hyvvää itsenäisyyspäivää ja toista adventtia! Mie postailen Tampereelta tällä kertaa ja tässä illan päälle lähen vielä kohti Turkua. Olin siis täälä juhlistamassa tupareita ja olipa kyllä ihana kokkoontua meän muotoilijajengillä saman katon alle melkein koko porukalla. On mulla ollu kyllä ikävä nuita tyttöjä! Edelleenkään ei kuitenkaan saatu ihan koko koplaa kassaan, koska aina joku isompi taho onnistuu järkkään jotaki estettä jolleki... :( Jospa me kuitenki saatas joilaki kissanristiäisillä koko porukka vielä läijjään ennenkö tullee vuosi siittä, ko ollaan nähty koko laumalla viimeks.

Viikko taas vierähtäny viime värkkäilystä ja tätä viikkoa on vähän hiastanu sairastelu. Alkuviikko meni aikalaila sängynpohjalla, ko kuume yllätti. Kaikki suunnitelmat meni uusiksi, hommat vähän jäi ja kasaantu loppuviikolle, ko olin kerta kaikkiaan ihan seis. Onneksi kuitenki sain teille värkkäilyn toteutettua ja muutki hommat hoijettua. Tämän viikon värkkäily tosiaan kans passaa joulukoristeeksi tai -lahjaksi.

Värkkäilyyn tarttet:
- kynttilöitä (esim. pöytäkynttilöitä, kruunukynttilöitä...)
- servettejä
- lusikka ja tulta (esim. palava kynttilä)


Nyt joku voi aatella, että mie olen aivan hurahtanu näihin servettivärkkäilyihin. Ja niinhän mie vissiin olenki. En tiä edelleenkään, että mikä niissä niin kiehtoo. Mutta tosiaan tännään koristellaan kynttilöitä serveteillä.

Sanon nyt heti alkuun, että muistakaa taas se paloturvallisuus! Näissä voi olla se vaara, että servetti lähtee palamaan, joten älkää koskaan jättäkö vahtimatta! En itte ole kuullu, että niin olis käyny, mutta koskaan ei voi tietää. Sen takia en päällystänykään koko kynttilää, koska aattelin, että se on paloturvallisempaa. Muistakaa laittaa varottelulappunen vaikka matkaan, jos annatta tämmösiä kynttilöitä lahjaksi. Mulla nämä kynttilät ainaki jää varmasti pääasiallisesti ihan koristekäyttöön.

Ekana siis valitaan kiva servetti, jolla haluaa koristella. Minun piti hakea tähän kaupasta joku kiva jouluservetti, mutta koska sairastelin, niin piti tyytyä siihen mitä kotoa löytyy. Käytin siis jo yhestä aiemmasta postauksesta tutuksi tullutta sinikukkasta servettiä. Tuo oli lähimpänä joulusta mitä multa löyty, ja ehkä tuosta tullee vähän mieleen itsenäisyyspäiväki värien puolesta. Plus tuosta sai tosi kivasti leikeltyä nuita kuvioita.


Siitä servetistä sitten irrotetaan kaikki ylimääräset kerrokset pois, mulla niitä ylimääräsiä oli kaks. Sen jälkeen kuviokerroksesta leikataan se haluttu kuvio irti ja mallaillaan sitä siihen kynttilänpintaan, että mihis sen siinä haluaa. Suosittelen siis valkoseen kynttilään valkopohjasta servettiä, niin ei haittaa vaikka leikellessä siihen jää sitä valkosta pohjaa reunaksi. Mie leikkelin suurinpiirtein sen verran ko aattelin, että sitä kuviota mennee tuohon kynttilän ympärille. Voipiihan sitä leikata välissä lissääki, jos kuviot loppuu.
Sitten tosiaan ko hyvä paikka on niille palasille katottu, niin sytytettään se ylimääränen kynttilä ja sen kynttilän liekissä kuumennettaan lusikkaa. Sillä kuumennetulla lusikalla sitten varovasti painellaan se servetin palanen kiinni siihen kynttilän pintaan. Sitä lusikkaa joutuu vähän väliä kuumentaan lissää, että se homma toimii. Varokaa sormianne, se lusikka oikeasti kuumuu tosi kuumaksi! Ja älkää laittako lusikkaa liian lähele liekkiä, ettei se tummu, koska sillon se noki värjää sen servetin. Jostaki luin, että joku on lusikan ja tulen sijasta käyttäny hiustenkuivaajaa.Tässä on siis tarkotuksena saaha se kynttilän steariini tulleen sen servetinpalan läpi, että se kiinnittyy siihen. Siinä painellessa huomaaki, miten se steariini nousee sieltä servetin läpi. Sitä voipii varovasti aina kokkeilla sormella, missä kohti vielä tuntuu sitä servetin pintaa. Olis siis hyvä saaha se palanen kokonaan sinne steariinin alle.

Tästä näkkee eron siitä, mistä kohti palanen on jo steariinin alla ja mistä kohti ei.


Sitten ko on eka palanen kiinnitetty, niin seuraavan palan kiinnitykseen ja niin edelleen siihen saakka, ko kaikki on paikallansa. Ei sen kummempi homma, nyt on kynttilä koristeltu!Mie koristelin yhen pöytäkynttilän lisäksi toisen samanmoisen ja yhen kruunukynttilän kans. Asettelin niihin vähän erilailla nuita kuvioita. Koitin tosiaan leikellä siitä servetistä mahollisimman "jouluhenkisiä" kuvia. Mie tykkään kyllä sinisestä jouluna. Muistan ko mulla oli lapsena tummansiniset jouluverhotki, jotka itte olin valinnu!

Minusta näistä tuli kyllä aika kivat itsenäisyyspäiväkynttilät! Ja nyt niitä voipii käyttää kyllä ihan ympäri vuenki sisustuksessa, ko ne ei ole niin selkeää joulua. Tämä oli kyllä niin kivvaa hommaa, että taijan tehä kyllä joku päivä vielä ihan oikeat joulukynttilät, jos vain kerkeän. Kivvaa vaihtelua tämmöset koristeellisemmat kynttilät ihan yksväristen kynttilöitten sijasta. :)Voipii olla, että saatan jopa poltella tuota yhtä kynttilää, missä nuo kuviot mennee tuola alhaala. Näin itsenäisyyspäivän kunniaksi, kunhan vain kotia pääsen.


Rauhallista iltaa kaikille ja onnea itsenäinen Suomi 98 vuotta!

Terkuin, Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti