lauantai 26. maaliskuuta 2016

VIIME HETKEN PÄÄSIÄISKORISTELUT

Pääsiäisterkut pohjosesta! Tulin täällä vähän pyörähtään, ko kerranki koko perhe koossa, ja saapa vielä vähän nauttia lumesta ja talvestaki. Mie olen tässä viikon aikana ehtiny olla Turussa, käyä Kuopiossa viikonlopun ja torstaina tulin tänne Lappiin kotia viettään pääsiäistä. Aika matkalaukkuelämää siis elelen tällä hetkellä, eikä se ole vielä ihan heti loppumassakaan. Paljon reissuja tiossa, ja siittä mie kyllä tykkään!

Täällä Pellossa tarkotuksena olis juhlistaa vähän perhheen kesken minun isoveljen pyöreitä vuosia, niin halusin sitten vähän tehä viime hetken koristuksia niin pääsiäisen ko synttäreittenki kunniaksi. Tämä postaus tullee nyt vähän myöhässä, mutta jos jollaki on vielä pääsiäiskoristukset tekemättä, niin tästä suht nopea vinkki! Tai sitte ottaa tämän taltheen ens vueksi. :D

Pääsiäisvärkkäilyyn tarttet:
- kananmunankuoria
- tussi (joka tarttuu)
- pieniä höyheniä
- liimaa
- terävä veitti
- pieni pensseli ja kippo


Mie siis koristelin munia parilla eri tekniikalla. Toiseen tarttet vain tussin, toiseen sitte höyhenet ja liimaa. Ekana kuitenki tosiaan häätyy tyhjentää ne kananmunat, että saapii niitä kuoria koristeltavaksi. Meilä onneks oli täällä leipomiset synttäreile just menossa, niin sain käyttää äitiä mallina näihin kuvviin. Ja tietenki tuli ne munan sisällötki käyttöön. :D

Kananmunat tyhjättään siten, että varovasti terävällä veittellä naputellaan munan molempiin päihin pieni reikä. Sitten vain otethaan joku kippo ja puhallettaan se munan sisältö sinne. Sitten varovasti veellä putsaa sitä munaa. Mie ihmesienellä varovasti hinkkasin sen pinkin leiman poijes siittä munan kyljestä. Sitten pistin ne munat tyhjään kennoon valumaan kuiviksi.
Muutaman munan tosiaan koristelin pienillä höyhenillä. Ja käytin tähän, yllätys yllätys, decoupage-tekniikkaa. Eli tehin vähän vesiliimaseosta (puolet liimaa ja puolet vettä) ja sivelin sitä eka vähän kuoren pinnalle. Sitten asettelin höyhenen siihen, ja lähin siveleen sen päälle sitä vesiliimaa varovasti. Laitoin pari höyhentä per muna. Sitten laitoin munan pitkän tikun päähän ja tikun maljakkoon pystyyn, että ne liimat saa rauhassa kuivua. Ja siinäpä se sitten oikeastaan oliki!
Useamman munan koristelin sitten käyttämällä ihan vain mustaa tussia. Eli kaikessa yksinkertasuudessaan piirtelin vain haluamiani kuvioita tussilla kuoren pintaan. Hain netistä vähän inspistä ja käytin ommaa mielikuvitusta. Lopputuloksena tuli sitten kuus erilaista ihan hauskan näköstä munaa.
Höyhenmunat laitoin pieneen kippoon ja pääsiäiskanan viereen koristeeksi. Mustavalkoset munat taas pujottelin pajunoksiin pajunkissojen kaveriksi. Lisäksi pistin maljakkoon sievän värisiä neilikoita kaveriksi. Tadaa, näin on pääsiäiskoristukset juhlapöytään valmiina!Kannattaa muuten varovasti käsitellä sitte nuita tyhjiä munia, ettei ne mene rikki. Vaikka meilä koira oli aamulla käyny tiputtamassa yhen tuolta oksasta, niin ei sille käyny kuinkhaan. :D Mutta en suosittele silti testaan tiputtamista, heh.
Minusta mustavalkonen toimii aina ja näyttää aika hyvältä just pajunoksien ja kukkien kans. Nuo ei ees ole niiiiin pääsiäistä, että ei kyllä haittaa, vaikka jättäis ne muutamaksi lisäpäiväksi koristaan kotia. Että ei muutako munia koristelleen!


Mie lähen nyt kakunkoristeluhommiin, joten oikein ihania ja lepposia pääsiäispäiviä kaikille! <3

Terkuin, Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti