sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

KULTAA IKKUNAAN

Heippa pitkästä aikaa! Olenki tainnu viimeks kirjotella pääsiäisenä Pellosta. Tähän pariin viikkoon on kyllä junamatkaa jos toistaki mahtunu. Kävin viime viikolla nimittäin vain kääntymässä Turussa, ennenkö lähin käyhmään Seinäjoella pikkureissun. Tuntuuki, että junamatkustamisesta on saanu nyt hetkeksi ihan tarpeeksi, ko reilun viikon aikana vietti junassa aikaa yli 30 tuntia. Nyt olen rauhottunu ainaki hetkeksi tänne Turkuun, niin on aikaa vähän värkkäilläki.

Sitten siittä tämän viikon värkkäilystä. Mie innostuin tuossa yks päivä siivotessa vaihtaan makkarista järjestystä ja samalla vaihoin verhotki, ko lomalla sain semmoset ämmin (eli mummon) varastoista matkaani. Mulla oli ennen sielä aika tummat verhot, jotka sai nyt tosiaan väistyä luonnonvalkosten tieltä pois. Kyllä nyt makkariki tuntuu valosemmalta ja keväisemmältä. Tuli kuitenki semmonen olo, että se ikkuna kaipaa vielä vähän jotaki muutaki... Piti sitte alkaa askartelleen ikkunakoristetta.

Koristeeseen tarttet:
- silkkipaperia
- liimapuikon
- sakset
- lankaa


Mie kävin hakemassa kirjakaupasta vähän kultasta silkkipaperia tähän koristeeseen. Suomalaisessa kirjakaupassa tuo paketti makso muutaman hassun euron ja värejäki oli aika laaja valikoima. Voipiiki olla, että kesäks haen vähän jotaki raikkaampaa väriä askarreltavaksi. Mutta nyt niihin ohjeisiin.

Ekaksi leikkasin siittä silkkipaperista 12 kappaletta suurinpiirtein samankokosia pitkuloita palasia. Mulla niitten koko oli 25 cm x 12 cm. Tämä koko riippuu ihan siitä, minkä kokosen koristeen haluaa.


Seuraavaks niistä olis tarkotus liimata semmosia pusseja. Levitin pitkille sivuille liimaa ja sitten taitoin sen kahtia pussin malliseksi. Eli vain yhen sivun olis tarkotus jäähä auki. Kaikille kahelletoista palaselle tehin saman ja sitte annoin niitten kuivahtaa rauhassa, että ne sivut varmasti tarttuu kiini.
Sen jälkheen sitte aloin liimaan näitä pusseja toisiinsa kiinni. Miepä laitan alle esimerkkikuvan mihin se liima pittää laittaa, koska vaikea selittää. Kurkatkaa siis siittä tarkemmat ohjeet. :) Mutta tosiaan ko liima on paikallaan, niin sitten toinen pussi siihen päälle, ja sillälaila liimataan ne kaikki pussit yheksi pinoksi.


Pussit liimattuna yheksi pinoksi.

Seuraavaksi sitte leikataan siitä 12 pussin paketista palaset pois. Ne palaset leikataan sieltä pussien yläpäästä. Mie leikkasin sen pään kolmion malliseksi, mutta voi toimia esim. pyöreäki leikkaus.Sittenkö on leikkaukset leikattu, niin sitte vielä liimataan se eka ja viiminen pussi toisiinsa ihan sammaanlaihin kiinni, ko muutki pussit. Tässä joutuu käyttään vähän "ronskimpia otteita" ja asetteleen niitä sakaroita nätisti, joten kannattaa oottaa, että ne aiemmat liimailut on kunnolla kuivunu. Ettei vain tartte alkaa sitten korjausliimaileen. Niinkö mulle kävi... :D Mutta ko sen ekan ja viimisen pussin liimaa yhteen, niin sen koko härdellin pitäs aueta semmoseksi nätiksi kukkamaiseksi kokonaisuueksi.
Lopuksi vielä neulalla pieni reikä johonki sakaraan ja pujotethaan ripustuslanka siittä. Sitten vain koriste paikallensa ja valmista tuli! :)


Aika helppoa ja näppärää askartelua, ja kivasti saa erilaista ilmettä just makkariin tai vaikka lastenhuoneeseen. Minun täytyy varhmaan askarrella vielä toinen vähän isompi tuone ikkuhnaan, ko tuo näyttää niin orvolta yksin siellä. Ja anteeks huonot ja vähäset kuvat lopputuloksesta, koska tätä oli tosi vaikea kuvata, ko se hyöri ja pyöri koko ajan. Plus ikkunaa vasten on aina vaikea kuvata, tai ainakhaan mie en sitä vielä handlaa.


Siittä vain koristeita nyt näpertään! Ja pikkuvinkki, jos ei jaksa alkaa silkkipaperin kans värkkään, niin varmasti onnistuu valmiistaki paperipusseista tämä.. ;)

Ens viikolla mulla on taas tiossa pikkureissu, mutta onneks ei tällä kertaa kovin kauas. Lisäksi eessä häämöttää parit koulujuttujen deadlinet ja tentit, niin blogin puolella voi olla taas vähän hiljasempaa. Muttako niistä selviän, niin koitan saaha jotaki kivvaa teile aikaseksi! :) Ja varhmaan ko seuraavan kerran teille postaan, niin tämä bloggaaja on taas vuen vanhempi. Apua. Juhlimiset taitaa tänä vuonna jäähä, mutta eipä nuita synttäreitä tässä iässä tartte enhää niin juhliakaan.

Mukavaa sunnuntain jatkoa ja nautiskelkaa kevväästä! <3

Terkuin, Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti