perjantai 29. huhtikuuta 2016

JÄÄTELÖTIKUT HYÖTYKÄYTTÖÖN

Heipsan! Eihän tässä mennykään ko melkein kolme viikkoa, että pääsin taas sorvin ääreen. Ollu kyllä niin menoa ja meininkiä tässä viime viikot, että nytki aivan silmät ristissä kirjotan tätä, ko on jotenki niin väsyny (ja hämmentyny tästä ajankulusta). Mutta ihanaa, että nyt on vappu ja saa heittää ihan luvan kans vähän vappaale! Täällä ainaki aurinko on tehny comebackin, ja muutenki olen innoissaan ko pääse näkkeen minkälaista vappua Turussa vietethään. :) Enkä millään malttais oottaa ens viikkoa, ko pääsen kattoon minun rakasta ystävää pohjosemmas ja sen ihanaa uutta kotia!

Tällä viikola mie kattelin tuota minun värkkäilyroinan määrää ja mietin, että mitä ihmettä mie nyt keksisin. Jotaki suht helppoa, mutta kuitenki käytännöllistä. Mulla on pyöriny jäätelötikkuja läjä tuolla kärryssä, joita olin joskus aaaaikoja sitte jo ostanu ehkä eurolla Sinooperista. Ja keksinki sitte melkein heti, että niistähän mie tehenki jotaki. Minua niin rasittaa, ko mulla on aina kaikki kynät hukassa, niin hääty sitte keksiä siihen ratkasu. Tai ainaki voi vain toivoa, että tämä auttaa. :D Tänhään on siis vuorossa vinkki, miten saa askarreltua sievän kynäpurkin!

Tarvikkeet:
- jäätelotikkuja
- muovipullo tai peltipurkki
- liimaa (esim. kuumaliimaa)
- jonkulaista nauhaa tai kangaspala
- narua koristeluun
- mittanauha


Purkin tekemisessä lähetään liikkeelle siittä, että eka löyvetään se sopivan kokonen sisäpurkki. Mie käytin tässä muovipulloa, jonka leikkasin sopivaksi. Metallipurkki vois olla parempi, varsinki jos käyttää kuumaliimaa liimaukseen. Mittasin tosiaan jäätelötikun pittuuen ja sen mukkaan leikkasin pullosta ylimääräset pois.


Sitte mittasin sen pullon ympäryksen ja tikun leveyen, että sain selvile montako tikkua siihen ympärille tarttee. Mulla niitä meni 28 kappaletta.

Seuraavaks otin kangassuikaleen, johon sitte lähin siistiin riviin liimaan niitä tikkuja kiinni. Sen takia liimasin ne eka tuommoseen kangassuikaleeseen, koska se on sitte helppo pyöräyttää tuohon pullon ympärille. Tietenki voipii liimata ne tikut yksitellen suoraan siihen pulloonki, mutta voi olla haastava homma.


Hups, meni vähän vinoon tuo kangas, mutta ei sole niin justiinsa.

Sittenkö tikut on kangassuikaleessa kiinni, niin pistin siihen kangaspalaseen muutamaan kohtaan liimaa ja pyöräytin sen pullon ympärille. Se kuumaliima sulattaa sitten sitä muovipulloa vähäsen, niin kannattaa olla varovainen, ettei polta näppejänsä.Lopuksi vielä pyöräytin kahteen eri kohtaan juuttinarua koristeeksi. Ja lisäksi se naru piettää tuota pakettia paremmin kasassa. Nyt on mulla kynät kivassa purkissa ainaki toistaseksi vielä tallessa! Nopeaa ja helppoa värkkäilyä. Mulla tais mennä tämän kans puolisentuntia.Tosiaan nuita jäätelötikkuja löytyy ihan askarteluliikkeistä, mutta voipiihan ottaa kesällä projektiksi kerätä kaikista syömistänsä jätskeistä tikut talteen purkkia varten, jos haluaa oikeasti kierrättää. Muistaa vain pestä ne sitte ennen askarteluja. 


Palaillaanpas taas, ko saan seuraavan jutskan värkkäiltyä. Se onki vähän isompi ja työläämpi projekti, joten toivottavasti ehin sen lähiaikoina toteuttaa. Kuplivan ilosta vappuviikonloppua, ja muistakaapas juhlia nätisti! <3

Terkuin, Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti