sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

PALA LUONTOA

Vielä kerkeää heinäkuun puolella julkasta ihan värkkäilynki. Mie viime kerralla kerroin minun makkarin sisustuskriisistä. Minun kodin muutki osat on kokenu vähän muutoksia ja yks niistä on minun pikkuruinen eteinen. Mie ostin sinne uuen lipaston, koska olen kaivannu vähän lissää säilytystillaa ja eteinen on kaivannu jonkunäköstä kalustetta. Vaikka kuinka yritin koluta kirppiksiä, että olisin löytäny sieltä sen lipaston, niin nyt ei napannu.. Soli harmi. Ikeasta onneks löyty sitten kiva, vaikka ensin mietin, että onko se liian massiivinen. Ei onneks ollu!

Lipaston päällehän tietenki häätyy laittaa kaikkea sievää ja kivvaa tavaraa. Mie löysin kirppikseltä 50 sentillä (!!!) ihanat koristeelliset, mutta sirot vanhanajan kehykset. Ne löysi paikkansa siitä lipaston päältä, mutta pitihän siihen keksiä joku kiva kuva, joten piti alkaa värkkään. Joku saattaa muistaa, ko tehin muovipullojen avustuksella painotaidetta. Nyt päätin kokkeilla sammaa, mutta kasveilla.

Tarvikkeet:
- askartelumaalia
- paperia (mielellään vähän paksumpaa)
- pensseli
- erilaisia kasveja (lehtiä, kukkia jne.)


Mie en tienny yhtään, mitä tästä tulis, mutta pakko oli lähteä kokkeileen, ko niin kiinnosti. Mie keräsin vaahteranlehtiä, pieniä päivänkakkaroita ja sitten jotaki tuommosta kasvia, missä oli pieniä pallokukkia tai jotaki palleroita kuitenki. Voiko se olla joku suolaheinä? Kertokaa, jos joku tietää sille nimen!

Mie lähin siitä liikkeelle, että otin yhen paperin ja päätin lähteä testaan siihen ihan mielivaltasesti painelua, että löytäsin sen oikean tekniikan. Mie märällä pensselillä nappasin vähän maalia ja lähin maalaan ekana yhtä lehteä kokonaan mustaksi. Sen jälkeen painoin sen paperille ja varovasti sormilla painelin koko lehen läpi, että se varmasti jättäis joka kohasta jälkensä paperiin.
Mie testailin tuota maalia niin sanotusti eri kosteusasteilla. :D Eli välillä laitoin maalin sekkaan enämpi vettä ja välillä vähempi. Semmonen vähän kostea oli minun mielestä paras tapa. Ja on muuten sotkusta hommaa, joten suojatkaa pöytä ja varatkaa talouspaperia!


Samalla tavalla mie sitten maalasin sen päivänkakkaran ja painelin menehmään. Sitä täyty käsitellä aika varovasti, koska ne terälehet oli niin herkkiä. Mutta kivasti silläki onnistu, ko oli varovainen. Ja samhaanlaihin tehin sille kolmannelle kasville. Sitä oli aika kiva yhistellä yhteen paperiin tuon päivänkakkaran kans, niin sai kukka-aiheisen kuvan.Mie siis tehin kolme erilaista. Yks oli ns. testipaperi, mutta lopulta se oliki aika kiva, ko siellä täällä oli vähän sitä sun tätä. Toiseen painoin pelkästään muutaman lehen ja kolmannesta tehin tosiaan sen kukka-aiheisen.
Kehyksiin mie laitoin sen kukka-aiheisen, koska se oli jotenki kivan hempeä ja kevyt. Voin sitte vaikka syksyn tullen vaihtaa jonku muun nuista kuvista tuohon, jos kaipaa syksysempää tunnelmaa esim. nuista vaahteranlehistä.


Minun mielestä näistä tuli ihanan rososia, mutta kuitenki jollaki tavalla herkkiäki. Just se on näissä se juttu, että ne kuvat ei ole ihan täydellisiä kopioita niistä alkuperäsistä "leimasimista". Tällä tavalla saapii vähän sitä luontoa kotiaki sisustukseen. Löysin muuten kirpparilta tuon pienen keraamisen mansikoilla koristellun kiponki, eikö ole syötävän söpö!Olis kiva kokkeilla vielä kaikkia erilaisia kukkia ja lehtiä. Vaikka oliki sotkusta hommaa, niin suosittelen silti! Minusta oli kiva testailla ja kattoa, että mitä tästä nyt oikein tullee. Ensin minusta tuntu, että meniköhän koko homma harakoille, mutta lopulta ne oliki kivoja kokonaisuuksia. Eniten ehkä jopa tykkään just siitä testiversioista, mihin painelin sinne tänne sitä sun tätä.


Mitäs tykkäättä? Tuliko itteläki inspis, että mistä vois painella taidetta omaan kotiin? Testaileen ja sotkeen vain. :) Ja muistuttelen vielä kerran, että tänhään voipii vielä osallistua minun blogin synttäriarvontaan, johon pääsee painamalla TÄSTÄ. Lähiaikoina sitte pistän arvontakonheen pyöriin ja katothaan kelle lähtee pakettia tulleen! Ihania materiaali-ideoita on tähän mennessä jo tullu, oletta te inspiroivia, kiitos! Mutta tietenki vielä kaipailen lissääki. ;)

Mie aloin perjantaina kesälomalle ja samantien lähin reissun päälle. Oi että onki ihana lommailla, vaikka mie tykkäsin minun kesätyöstäki ihan hulluna. Nyt mie vain rentouvun, tehen kaikkea kivvaa ja reissaan. Aattelin tehä blogijutskiaki aina välillä, ko tullee se fiilis. Pohjosessa ainaki saan varmasti aikamoisen värkkäilyvimman! Aurinkoista alkavaa elokuuta kaikille ja nautiskelkaa vielä kesän viime hetkistä! <3

Terkuin, Sanna

4 kommenttia:

 1. Tosi kivoja tuli. Mä oon joskus nuorena jollain kurssilla tehnyt tollasia, ei oo kyllä tallessa.
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhe arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kannattaa askarrella sitten vaikkapa uusia, jos se vanha taito sieltä nousis esiin! Ja kiitos vinkistä, täytyypäs käyä kurkistamassa minkälainen arvonta sulla siellä on. :)

   Poista
 2. Todella ihania, pitää joskus kokeilla :)

  vinuski.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Kannattaa kokkeilla, oli nimittäin aika kiva tehä nuita ja testailla, että mistä tullee minkäkilaista kuviota. :)

   Poista