tiistai 26. heinäkuuta 2016

TARINOITA SISUSTUKSEEN

Taitaa olla ensimmäinen kerta, ko postaan teille jotaki muutako värkkäilyohjetta (jos ei joululahja- ja arvontapostausta lasketa). Mie nimittäin haluan päästä kertoon teile, miten tavaroita kierrättämälläki voi sisustaa. Miekö itte olen semmonen, joka tykkää sisustaa tavaralla, jolla on joku tarina. Ja kierrätetyllä tavaralla niitä varmasti riittää. Vaikka niitä tarinoita ei aina tietäiskään, niin niitä voi päässä kehitellä ja kuvitella, ja heti sen tavaran arvo kasvaa entisestään. Ainaki minun mielestä.

Multa löytyy kotoa paljon semmosta tavaraa, jotka on joko kulkenu suvussa pitemphään ja sitä myötä kulkeutunu mulle, tai sitten semmosia jotka olen itte löytäny kirpparilta tai jostaki muualta. Viimeks viime viikonloppuna löysin kirpparilta pikkurahalla kaikkea ihanaa sisustustavaraa, joila varmasti on omat ihanat tarinat, joita voin vain kuvitella omassa päässäni mitä erikoisimmiks. Ne tavarat kuitenki esittelen ehkä joku toinen kerta, ko ne löytää sopivat paikat tästä minun pikkukodista.


Nyt kuitenki asiaa muista minun kierrätystavaroista. Voittako uskoa, että kierrätyksen ansioista minun makkari sai kolme ihanaa uutta juttua: pienen sivupöyän/-penkin, punotun kukkaruukun ja raikkaan värisen viltin. Ja mikä parasta, nämä kolme juttua ei maksanu mulle mithään! Mie pelastin ne nimittäin, ettei niitten tarina päättyis kaatopaikalle. Minun kesätyöpaikassa on vähän joka puolella ollu kesäsiivoukset menossa, joten paljon ylimäärästä tavaraa on saanu väistyä tieltä pois. Minun onneksi siellä oli paljon semmosia juttuja, jotka kaipas uutta osotetta, ja oli just minun näkösiä ja mulle sopivia. Niimpä mie nappasin ne sitten matkaan, että hyvä tavara ei menis aivan hukkaan.

Mie olen kauheasti kriiseilly minun makkarin kans, ko se ei ole vain tuntunu hyvältä ja se on näyttäny jotenki vaisulta. Nyt osittain näitten tavaroitten myötä, se oikeasti (ainaki hetkellisesti) näyttää nyt siltä miltä haluanki. Kummasti viherkasvitki tuo eloa ja viihtyvyyttä! Tuo pieni matala sivupöytä, jota voi tarvittaessa käyttää vaikka penkkinäki, on aivan täydellinen tuohon seinälle vähän niinkö minun sängyn päähän. Minun kauan nurkassa lojunu tauluki sai nyt paikan tuosta pöyvän päältä. Lisäksi mie tykkään niin paljon yhistellä erivärisiä huonekaluja, niin minusta ei ole ollenkaan hassumpi tuo valkonen pinnatuoli siinä vieressä! Lisäksi tällä pöyvälä on varmasti joku mahtava tarina, koska löysin sieltä pikkulapsen käsialalla kirjotetun tekstin "Ulla". Voin kuvitella miten se Ulla-tyttö on maannu tuolla penkin alla ja raapustanu nimeänsä tuonne sallaa.
Ostin viikonloppuna uuen kasvin ja se sai oman pesänsä tästä kierrätetystä punotusta tummanharmaasta ruukusta, täydellistä! Sehän sitte sopi minusta ko nenä päähän tuohon penkin päälle. Lisäks nappasin matkaan tuon ihanan raikkaan ja vähän vanhantyylisen ruutuviltin, just täydelliset värit minun sisustukseen! Ja kaiken lisäks, minun makkari oli kaivannu jo pitemmän aikaa vilttiä.


Se ei siis tosiaankaan tarkota sitä, että jos toisen mielestä joku tavara on nyt valmis menheen roskiin tai lähteen kierrätykseen, että se tavara ei olis enhää käyttökelponen. Minusta tavarassa saaki näkyä sitä käytönjälkeä ja ikkää, mie nimittäin tykkään vähän semmosesta rustiikkisesta tyylistä, jos nyt niin voi sanoa. Toisen roska voi olla toisen aarre, niinhän sitä sanothaan. Pienellä fiksauksella vähän repsottavastaki tavarasta voi saaha aivan uuen verosen ja ihanan osan ommaa kotia. Pikkuhiljaa tämä minun pieni vuokrakoti alkaa oikeasti tuntua kotosalta ja viihtysältä, koska se alkaa näyttää minun näköseltä. Kierrätys (ja jatkuva sisustaminen) kunniaan! Näinhän se sisustaminenki on helppoa, ko laittaa vanhan kiertoon ja ottaa ittele tilalle jonku toisen vanhaa. ;)


Mitäs te oletta mieltä kierrätyksestä? Entäs näistä minun kierrätyslöydöistä, miellyttääkö silmää? Mie kannustan kierteleen kirppiksiä ja kierrätyskeskuksia, koska sieltä voi tehä oikeasti huippulöytöjä!

Ja hei, muistakaa muuten, että synttäriarvonta on vielä tämän viikon käynnissä, ja siihen voi osallistua aina sunnuntain myöhäisiltaan saakka! Osallistuun pääset edellisessä postauksessa ja siihen pääset esimerkiksi painamalla TÄSTÄ.

Mie palailen uuesti tällä viikolla vielä tutun ja turvallisen värkkäilyn merkeissä. Ens viikolla olis tarkotus mennä Seinäjoelle asuntomessuilleki, ko mulla tuossa kutsulippu sinne oottaa. Jos maltan vain ihasteluilta keskittyä valokuvvaan, niin tehen teille sieltäki sitte postausta herkullisimmista kohteista. Lepposaa kesäiltaa kaikille! <3

Terkuin, Sanna

2 kommenttia:

  1. vau mikä penkki! aivan ihana !! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! <3 Mieki tykkään siittä ihan hulluna. :) Oli kyllä semmonen aarre, aivanko se olis luotu tuohon minun sängyn päähän. Perfect!

      Poista