lauantai 19. marraskuuta 2016

KIRJAIMELLISESTI PIENTÄ PINTAREMONTTIA

Tuossa muutama viikko sitten tehin ihan kirjaimellisesti pientä pintaremonttia, ko sain kunnostettavaksi vanhan nukkekodin. Äitin työpaikalle oli hommattu tämä kyseinen talo, jonka mie sitten lupasin laittaa leikittävvään kuntoon, koska tämmöset jutut on just semmosia mistä mie tykkään. Ja mikä sen parempi keino pistää ylijääneet tapetit ja maalit käyttöön, ko tämmöset pikkutaloprojektit.

Remppatarvikkeet joita käytin:
- tapetit
- vesiliukoset maalit
- D-C-fix
- Erikeepperi
- pensselit ja mattopuukko


Tässä nukkekodissa oli ennestään jo tapetteja seinillä ja verhot ikkuinoissa. Muuten sen kaikki pinnat oli valkoset. Mie halusin saaha siihen vähän lissää eloa ja todenmukasuutta, ko se ei jotenki ollu edukseen tuommosena värittömänä. Revin kaikki vanhat tapetit ja verhot poijes, jonka jälkheen sitte tietenki piti pestä koko huusholli, että saa alkaa puhtaita pintoja työstään.Löysin varastosta tummanruskeaa ja vaaleanharmaata maalia, joilla päätin maalata ulkopinnat. Hoksasin siinä maalauksia alotellessa, että olin unohtanu ottaa ulkopinnoista kokonaan ennen-kuvat, joten napsasin yhen kesken maalauksien. Maalasin siis ulkopinnat kahteen kertaan vaaleanharmaalla ja katon kahteen kertaan tummanruskealla. Jätin listoja valkosiksi, että ne toimis vähän niinkö kehyksinä ja kokonaisuus näyttäs tyylikkäämmältä.


Lattioitten pinnotukseen hyödynsin D-C-fixiä, jota jäi yli keittiön muutoksesta, josta kerroin täällä blogin puolellaki viime kevväänä. Leikkasin siitä oikean kokoset palaset ja viivottimen avulla kiinnitin ne lattiapinnoille. Mattopuukolla leikkasin varovasti sitte ylimääräset sieltä reunoilta poijes, jos meni listojen päälle.


Seinille tietenki etin sitten vanhoista tapeteista sopivia, ja niitähän meiltä löyty yli 20 vuen takkaaki, mutta uusimmat on ihan tältä syksyltäki. Meilä on nimittäin pohjosen kotona pistetty seinäpintoja vähän uusiksi viime aikoina, ko mulla on tullu näitä päähänpistoja aina sielä lomaillessa. :D Kolme huoneista sai siis suht uuet tapetit seinillensä. Yhteen huoneeseen pistin kuitenki vaaleanpunaset ruusutapetit, joilla on tapetoitu minun ensmäinen huone yli 20 vuotta sitten.

Muut huoneet tapetoin ihan joka seiniltä, mutta alakerran yhen huoneen tapetoin vain yheltä seinältä, koska se tapetti oli niin tumma ja muutenki yks seinä oli vähän liian haastava mulleki näperrettäväksi, ko sillä seinällä oli nuo tikkaat yläkertaan. Nuo ikkunaseinät oli huomattavasti vaikeimmat tapetoija. Niihin käytinki apuna leivinpaperia, jonka avulla tein seinistä sapluunat, joilla sain sitten oikean kokoset palat tapetista seinille.

Tarkotus oli tehä matot ja verhotki tuone, mutta loma loppu kesken. Sai siis pelkkä pintaremppa riittää tällä kertaa. Nyt annan kuvien puhua puolestaan, joten tässä kuvat pintarempan kokeneesta nukkekodista, jotka otin kirpsakassa syyssäässä pihalla! Aika kivasti aurinkoki toi kuvviin oman tunnelmansa. :)

Toivottavasti on nyt lapset tyytyväisiä muodonmuutoksen kokeneeseen nukkekotiin ja tuo pikkutalo saa nähä paljon erilaisia leikkejä! Mie ainaki hyvillä mielin sain antaa äitin matkaan uudistuneen talon, koska se oli nyt raikkaampi ja kotosampi. Ja tykkään siitä, että saa hyödyntää vanhoja juttuja uuen tekemisseen. Onnistunu projekti siis!


Seuraavaks palailen asialle sitten vähän erilaisemman sisustusjutun kans ja koitan saaha piakkoin joulujuttujaki tänne blogiin. Lepposaa lauantai-iltaa!

Terkuin, Sanna

1 kommentti: