lauantai 26. marraskuuta 2016

LÄHTÖLASKENTA JOULUUN

Tulevana sunnuntaina on aika alottaa lähtölaskenta jouluun, eli on eka adventti! Sillon viimestään on ihan oikeasti lupa alottaa kunnon jouluhössötys ja pistää paikkoja pikkuhiljaa joulukuntoon. Sen takia halusinki, että tämä minun eka virallinen jouluvärkkäily liittyy jollaki tavala adventtiin.

Minun piti saaha tämä teile tänne jo alkuviikosta, että on kunnolla aikaa askarrella tämä ennen adventtia, mutta en kerta kaikkiaan kerenny ja jaksanu käyä kuvia läpi. Nimittäin näissä postauksien tekemisessä minun mielestä ylivoimasesti aikaa vievintä on kuvien käsittely, että ne on mahollisimman edukseen täällä blogissa. Parempi kuitenki myöhään ko ei millonkhaan, niin tässäpä tämä nyt tullee: elikäs minun versio adventtikynttilöistä!

Nämä materiaalit tarttet:
- 4 pilttipurkkia tai muuta pientä lasipurkkia
- liitutaulutarraa tai -maalia
- merisuolaa tai vaikka jotaki hiekkaa
- kruunukynttiöitä


Minusta yksinkertanen on kaunista ja toimii aina, joten lähin tekkeen näistäki koristuksista mahollisimman simppelit. Pilttipurkeista siis tietenki häätyy poistaa etiketit, että saahaan uuet "etiketit" tilalle. Mie siis tein liitutaulutarrasta pyöreät etiketit jokaseen purkkiin. Käytin terottimen pyöreää pohjaa muottina, että sain täyellisen pyöreät ympyrät tehtyä. Lisäks tuosta terottimen pohjasta tuli just oikean kokonen ympyrä nuihin purkkeihin.
Tähän tarkotukseen kelpaa varmasti liitutaulumaaliki, jos ei löyvy tuota tarraa. Ja totta kai tuossa voi toimia joku muuki muoto ko pyöreä! Tai voi maalata vaikka koko purkin sillä maalilla, jos haluaa. Sen jälkeen tietenki sitte piirtelin liidulla jokaseen ympyrään numeron. Eli ykkösestä neloseen, niinkö on nuita adventtipäiviäki.


Lopuksi sitten kaajoin jokaseen purkkiin reilusti merisuolaa. Tähän merisuolaan sitte pistetään ne kruunukynttilät pystyyn. Minusta tuo valkonen kiteinen suola on kivannäköstä tuon mustan pienen etiketin kans. Jos taas tykkää enämpi väreistä tai muusta, niin voipii käyttää just hiekkaa tai jotaki värillistä koristehiekkaa, mitä saa jostain askartelu- ja sisustuskaupoista. Merisuola vain taitaa olla se edullisin vaihtoehto. Ja minusta se toimii erinomasen hyvin tähän tarkotukseen!Nyt on minun adventtikynttilät sitte valmiit tuleviin adventteihin. Aika kivat tuli pienellä vaivalla. :) Tehin nämä jo viikko sitten ootteleen tuohon pöyvälle, ja kohta onneks saapii viimein sytyttää ekan kynttilän! Ja ko joulunaika on ohi, niin nuo numerothan voi pyyhkiä pois ja pistää tilalle jotaki muuta tekstiä tai kuvvaa. Kannattaa muuten tarkistaa, että kynttilät seisoo tukevasti tuossa suolassa eikä ne ole vinossa. Äläkä jätä ikinä näitä kynttilöitä vahtimatta!Jos kaipaa vielä jotaki koristusta nuihin purkkeihin, niin voipiihan tuohon suuaukon ympärille pyöräyttää jonku koristenauhan tms. Mulle riitti tämmönen yksinkertanen kokonaisuus. Mutta sen mie sanon, että kyllä pilttipurkeista on moneksi! Hyvvää kierrätyskamaa, ko niistä saa vaikka minkälaisia juttuja sisustukseen pienellä fiksauksella. Ja kyllä se sisältö kelpaa iltapalana tämmöselle vanhemmalleki syöjälle. :D


Olen senthään sen verran saanu joulua laitettua, että hommasin ittelle tuommosen pienen katajan joulupuuksi. Viime vuonnahan mulla oli koivunoksia, joihin värkkäilin erilaisia joulukoristeita. Viime vuen taikataikinakoristeet pääsi tänäki vuonna minun joulupuuhun. Ihanaa ko on viikonloppu, niin on taas aikaa jouluaskarteluille ja -värkkäilyille, nii josko se joulu alkais näkyä minunki pikkukodissa vielä enemmän. Palataanpas sitten niitten värkkäilyjen merkeissä taas! Ja oottelee mulla tuossa tuo yks erikoisempiki sisustusjuttu, minkä olin aatellu julkasta ennen joulujuttuja, mutta en vain ole kerenny sitäkhään kuvvaileen. Se voipii olla vieläpä aika hauska joululahjaidea, niin koitan saaha sen piakkoin tänne.. ;) Ihanaa joulunodotusta! <3

Terkuin, Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti