lauantai 17. joulukuuta 2016

GRAAFISUUTTA JOULUUN

Joululomailija täällä terve kera uuen jouluvärkkäilyn! Mie olen tykästyny niin himmeleihin, että halusin tänäki jouluna hyödyntää sitä koristusta. Himmelit on kyllä semmonen ajaton suosikki, materiaalit vain muuttuu ja varioituu vuosien aikana. Kävimpä tuossa yhellä kurssillaki, jossa opeteltiin tekkeen himmeleitä kirjan- ja lehtiensivuista. Se oli kivvaa! Nyt kuitenki tehin tämän himmelihässäkän ihan perinteisistä oljista.

Tarvikkeet:
- olkia
- ompelulankaa
- helmiä
- siimaa
- viivotin ja sakset
- pitkä neula


Tehin siis tuommosen himmeliketjun, jota koristin lisäks joulunvärisillä puuhelmillä. Tehin ketjuun yhen timantin mallisen himmelin ja kolme "normaali" himmeliä, jotka kylläki kaikki erikokosia. Seuraavaks pistän teille kuvalliset ohjeet tekstien kera siitä, miten rakennettaan tuommonen timantin mallinen himmeli. Tarvit siis pilkottuja oljen pätkiä, lankaa ja pitkän neulan. Mulla ei pitkää neulaa ollu, joten käytin mielkuvitusta ja tein semmosen ohkasesta rautalangasta.

Leikkaa oljenpätkät: 6 x 10cm, 6 x 6cm ja 6 x 5cm

Pujota pitkään langanpätkään yks 10 cm, sitten yks 5 cm ja sitten vielä yks 10 cm olki.

Valmis timanttihimmeli näyttää sitte tältä!

Yllä siis valmis timanttihimmeli. Lisäksi tein kolme erikokosta normihimmeliä, joihin ohjeen löyvät viime vuen joulukoristevärkkäilystä. Siihen pääset TÄSTÄ. Tein yhen 6 cm oljilla, yhen 5 cm oljilla ja yhen 4 cm oljilla. Nuita voi tosiaan varioida helposti vain muuttelemalla olkien/pillien mittoja oman mielen mukkaan. Mielikuvitus taas vain rajana!


Sitten yhistin nämä kaikki toisiinsa langalla ja pujotin siihen lankaan valittemiani puuhelmiä sen määrän ko halusin. Sitten ko ketju oli valmis, niin pujottelin vielä ylös muutamat helmet ja solmin langan kiinni. Sitten lisäsin sinne yläpäähän vielä pitkän pätkän siimaa, jonka avula pistin himmeliketjun verhojen viereen roikkuun. Himmeliketju on siis valmis!Oli kiva tehä vaihteeks himmeleitä oljista, vaikka oljet onki haastava matsku. Mulla nimittäin ne meni halki, jos kiristi langan liian tiukalle. Olkaa siis varovaisia, jos käytättä olkia! Nämä kyllä siis voi toteuttaa vaikka pilleilläki tai mistä matskusta vain haluaa tehhä. :)Vielä kerkeää värkkäillä himmeliketjuja jouluksi ikkunoihin! Minua vähän houkuttais tehä pitkä ketju, jonka sitten kieputtais kuusen ympärille... Mutta voi olla, että se jää ens jouluun. Nyt toivottelen teille oikein lepposaa lauantai-iltaa ja alan nauttiin tästä ansaitusta joululomasta. <3 Palaillaanpas taas! 


Terkuin, Sanna

2 kommenttia:

  1. Olitpas tehnyt hyvän ja selkeän ohjeen, kiitos! Lopputulos on kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3 Mukava kuulla, että ohjeet on selkeät, niin on varmasti jokasella helppo sitten värkkäillä. :)

      Poista