keskiviikko 7. joulukuuta 2016

LASIT YMPÄRI

Kattauksiin on minun mielestä ihana välillä lisätä kaikkea vähän erilaista. Persoonalliset kattaukset voi jopa paremmin painaa mielen sopukoihin kivoiksi muistoiksi jotku juhla- tai arkihetketki. Itellä vain se kaunis kattaminen painottuu nuihin juhlahetkiin, harmillisesti. Tällä hetkellä näkkee paljon kattauksissa runsaasti koristeita ja luonnonmateriaaleja. Mulla olis teille pikku koristevinkki joulupöytään! Nimittäin onko teilä jääny kaappeihin pyöriin yksinäisiä jalallisia laseja, jos muut on sattunu menheen rikki? Nyt niille olis käyttöä, ko pistethään ne uusiokäyttöön ihan nurinkurin ja erilailla.

Koristetarvikkeet:
- eri kokosia jalallisia laseja sen verran ko haluaa
- lyhtykynttilöitä
- kuivattuja käpyjä


Osalle tämä lasiviritys voi olla tuttu Kotiblogit -lehen joulunumerosta, koska olen esitelly sen jo siellä. Halusin julkasta tämän tuunausvinkin näin ennen joulua vielä blogissaki. Kipin kapin muuten ostaan vielä tuota joulunumeroa Kotiblogit -lehestä, jos sitä ei vielä ole, koska sielä on yks toinen tuunausvinkki jouluksi, mitä ei täällä blogissa ole. ;) Yllä olevassa kattauskuvassa näkkyy vanhat tutut serveteillä pinnotetut lasinaluset ja pyykkipojista tehty pannunalunenki. Siittä vielä viime hetken lahjaideat pukinkonttiin!

Mutta takasin näihin laseihin, jotka muuntautuu minun käsittelyssä kynttilänjaloiksi. Mie löysin omat jalalliset lasit ihan pilkkahintaan SPR:n kontista. Kävyt olin keränny edellisenä jouluna lasten jouluaskarteluja varten. Kuivatin ne sillon uunissa 50 asteessa. Ja ne olis siellä tosi monta tuntia, koska nehän aukeaa vasta semmosiksi näteiksi, ko ne on ihan kuivat. Kyllä ne kuivaa varmaan ihan huoneenlämmössäki, mutta se voi vaatia jo useamman päivän.


Lasit muuntautuu siis kynttilänjaloiksi, ko ne kääntää vain ympäri. Mutta koska pelkät lasit olis ihan tylsät, niin laitoin sinne lasien sisälle nuita käpyjä. Sitten lyhtykynttilät vain jalkojen päälle ja edulliset, helpot ja kauniit kynttilänjalat on valmiit!


Nämä kynttilänjalat muuntautuu juhlaan ko juhlaan kattauksissa, ja muullaki sisustuksessa. Esimerkiksi pääsiäisenä voi pistää tipukoristeita tai höyheniä. Juhannuksena taas vaikkapa pieniä kukkia. Ja näin jouluna käpyjen tilalta voi käyttää vaikkapa havuja, joulupalloja, joulunauhaa tai pieniä joulutonttuja. Mielikuvitus taas kerran vain rajana!


Nyt lasit on mulla vitriinin päällä, koska ruokapöytää koristaa adventtikynttilät. Omanlaista tunnelmaa ne luo sielläki! Mutta jos joulukattaus jo mietitytti ja koristeet oli vähän hukassa, niin toivottavasti tästä saitta jonkulaista inspiraatiota matkaan. Ihanaa joulukuun seittemättä päivää! Voi että mie niin tykkään tästä joulunajasta.. <3

Terkuin, Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti