maanantai 1. lokakuuta 2018

MAKUUHUONEEN LIUKUMAALAUSTA

Viime marraskuussa pääsin totteuttaan hauskaa maalausprojektia minun sukulaisten makuuhuoneeseen. Olin jo hetken haaveillu, että haluaisin kokkeilla tehhä liukuvärjättyä seinää maalamalla, ko oli semmosia sattunu vastaan tulheen joskus netissä. Minun sukulaiset sattu sitte justiin sillon miettiin makuuhuoneen uudistamista ja ehotin, että tekisivät tuommosen seinän. No nepä sitte kysäsi, että haluaisinko mie sen tehhä, ja totta kai mie halusin!

Tämä homma oli siinä mielessä helppo totteuttaa, että mulle oli hommattu valhmiiksi kaikki välineet ja ei tarvinu tarttua ko hommiin, ko pääsin paikale. Tätä liukuvärimaalausta varten hankithiin kolme eri maalisävyä: valkonen, tummansininen ja vaaleansininen. Kolmas sinisen sävy sekotethiin sitte nuista kahesta sinisestä. Maalit oli Tikkurilan maaleja ja muistaakseni siniset sävyt oli Mustekynä ja Sinisiipi. Ja pahottelut kuvien laadusta. Kuvat on napsastu kännykällä, ko en tajunnu jostaki syystä napata järkkäriä maalausreissule matkaan. Mutta jospa näistä jonkulaisen käsityksen sais. :)

Maalaukseen tarttet:
- samaa sävymaailmaa olevia maaleja
- suteja ja teloja
- tuputussieniä
- suojaustarvikkeita, tikkaat, työvalon, yms...


Ensmäisenä tietenki seinä pestiin. Sen jälkheen joka paikka suojattiin ja otethiin välineet hollile. Mulla oli lisäks käytössä myös tuomonen työvalo ja tikkaat. Hyvä valo oli tässä hommassa tärkeä! Lisäksi kiikkumista ees taas oli paljon. Sitten lähettiin maalaushommiin. Ideana siis oli saaha seinä, joka lähtee melko tummana alhaalta ja vaalenee ylös ihan valkoseksi. Eka mie maalasin siis neljä vaakaraitaa seihnään. Käytin maalamisseen teloja ja suteja. Sinisistä tehin suurinpiirtein samanpaksuset ja valkosta tuli sitte vähiten sinne ylös.



Ko raijat oli maalattu, niin sitten lähin häivyttään niitten rajoja. Käytin häivyttämisessä pääasiassa erilaisia tuputussieniä. Niistä vehkeistä en hoksanu ottaakhaan kuvia. Mutta muistaakseni mulla oli käytössä siis jotaki semmosia sieniä, mitä saa esim. rautakaupoista ja sitte pilkoin niitä pienemmiksi. Ja tietenki joka värile omat sienet.


Tämä tuputusprosessi oli se kaikista haastavin ja pisin. Seinästä ei tullukhaan ehkä niin liukuva ko aattelin, vaan enämpi semmonen utusasti liukuva. Plus kaiken lisäksi mie olen aika perfektionisti, niin en meinanu milhään malttaa lopettaa ja aina jostaki piti muka vielä vähän tuputtaa. Tuputin siis aina nuissa rajakohissa niilä kahela värilä, jotka siinä kohtasi. Jos haluais enämpi liukuvamman, niin uskon, että se pitäs tehä jollakilaila sudeilla. Ehkä kokkeilen sitäki vielä joskus jonneki, hmm..


Mutta tämmönen siittä tuli! Onneksi huoneessa asujat oli tyytyväisiä, vaikka minua mietitytti, että tulikhaan tästä nyt ihan semmonen ko olin aatellu ja halunnu. Mutta sittenkö sain jälkheenpäin kuvan huoneesta kalustettuna, niin olin iteki paljon tyytyväisempi. Seinäki tuli heti paljon enämpi edukseen, ko huone oli sisustettu.


Mulle tullee tuosta seinästä mieleen jotenki semmonen usvanen ja utunen aamu jossaki veen äärelä. Aika rauhottava minun mielestä kyllä makkariin. Justiin tämmöset pintaremontit on ihan minun lemppareita, etenkin maalaus ja tapetointi. Son niin terapeuttista, koska kaikki ajatukset katoaa ja keskittyy vain siihen tekemisheen. Lisäks tämmöset "pienet" pintarempat uudistaa ilmettä niin valtavasti. Mitäpä te tykkäättä?


Tämmöstä tällä kertaa. Mie olen täälä selannu ja inspiroitunu kaikista joulujutuista viime päivinä. Toivottavasti ehin saahmaan jotaki tänne blogin puoleleki tehtyä. Ainaki mulla on nyt kauhea vimma saaha joulua laitettua, ko on uus koti ja tänä vuona joulunaikaki mennee pääasiassa täälä. Ylheensä ko on melkein koko joulunajan ollu pohjosessa. Mutta nyt on vasta lokakuu, niin eipä vielä tohista liikaa joulusta.. ;) Ihanan syksystä viikkoa kaikile! 

Terkuin, Sanna

2 kommenttia: