tiistai 4. joulukuuta 2018

JOULUKRANSSI KORTTIIN

Mie olen semmosta tyyppiä, että tykkään askarrella joka joulu joulukortit kaikile lähheisille ja pistää postia menheen. En varmasti ole ainoa, ja tämäki tapa on jääny mulle kotoa. Joka vuosi joulun lähestyessä sillonko olima pieniä, niin askartelima meilä kotona yhessä joulukortteja sukulaisile ja ystäville. Millon tehimä minkäkilaisia magneetteja kortteihin matkaan ja kirjoteltiin joululauluja sun muita niihin. Minusta itte tehty joulukortti on ihana tapa osottaa lähheisille, että vaikkei aina nähhäkään, niin olet kyllä mielessä ja näin jouluna haluan sinua muistaa. Sen takia olen koittanu iteki pittää tästä meän lapsuuenkodin perinteestä kiini.

Aattelinki nytten vinkata teile yhen joulukorttiaskartelun, jonka totteutin viime vuona. Koska enhän mie tämän vuen kortteja halua paljastaa, ko haluan piettää ne saajille yllärinä loppuun saakka.. ;) Jos siis vielä mietityttää, että minkälaiset kortit sitä askartellee, niin tässäpä tullee vinkki. Mulla ei ole työstövaiheesta kuvia, ko hoksasin ottaa vain valhmiista korteista kuvia, mutta onneks tämän kortin vaiheet on aika yksinkertaset ja selkeät. Mutta kerron heti, että tämä askartelu vaatii silti aikaa ja pikkutarkkuutta, joten ei heikkohermosille, heh! Askartelin joulukortteihin joulukranssin siis viime vuona ja tässäpä tullee ohjeet.

Askartelutarvikkeet:
- korttipohjia/kartonkia
- vihreää kartonkia
- jotaki pieniä koristeita (ite käytin pieniä huopasydämiä)
- reijitin
- hyvvää liimaa
- tusseja

Mie olen nyt useampana vuona tehny joulukortit semmoselle ruskealle kierrätyspahvile, koska se vain on niin kiva. Ja niin tehin viime vuonaki. Valittin siis sen pohjaksi. Sitte kokosin siihen vihreän kranssin. Eli reijitin vihreästä pahvista älyttömän määrän vihreitä pieniä palloja. Sitte piirsin lasin avulla lyijykynällä ympyrän sopivaan kohtaan korttia. Sen jälkeen lähin liimaan niitä vihreitä reijitettyjä palloja siihen ympyhrään. Taitoin ne reijitetyt pallot vielä vähän keskeltä, niin se toinen reuna siis liimattiin siihen ja toinen reuna jäi ilmaan. Vaikea selittää, mutta kattokaa kuvista, jos hoksaatta mitä tarkotan!


Nuita ympyröitä tartti siis aika paljon. Sitte liimasin keskele kranssia pienen huopasydämen ja piirsin mustala kynälä langan siihen sydämeen, että aivanko se roikkuis siinä kranssin keskelä. Sitte kirjotin vappaala käelä piehniin valkossiin lappuihin "Hyvää joulua!" ja liimasin ne niihin kortteihin kranssin alle, niinkö kuvasta näkkyy. Ja sillai oli minun joulukortit valmiit! Kuulostaa ehkä yksinkertaselta, mutta monen tunnin projekti tämä oli. Mutta olinpahan tyytyväinen lopputulokseen ja hyvilä mielin pistin kortit postiin. Toivottavasti ne selvisi suht ehjinä perile ja saajatki tykkäsi.


Kortin taakse muistaakseni rustailin vielä jokaselle saajalle hyvän uuen vuen toivotukset ja ehkä jotaki muitaki terkkuja. Onhan se ihan hauska idea ainaki minusta, jos jokaselle pistää vielä pienen henkilökohtasen viestin siihen matkaan. Mutta tässäpä tämmöstä vinkkiä joulukorttipajoihin! Ehkäpä ens vuona esittelen sitte tämän vuen kortit. Rehellisesti sanottuna ne on vielä vähän vaiheessa ja idea varmasti ellää vielä, mutta onhan tässä vielä aikaa... :D Minkäs teet, ko on tämmönen viime tippaan jättäjä.


Mukavaa alkanutta viikkoa kaikile!

Terkuin, Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti