sunnuntai 29. marraskuuta 2015

1. ADVENTTI

Joulusta sunnuntaita! Nimittäin sieltä se joulu tulla jollottaa. 25 yötä jouluun, jos nyt oikein tuossa laskeskelin. Ja ainuttakaan joululahjaa en ole ostanu, aaaapua. Kauheasti kaikkea kivvaa on taas viikkoon mahtunu. Ensinäki viime viikonlopun Espoon reissu oli tosi mukava! Olin niin rentoutunu, ettäkö pääsin sunnuntaina ommaan sänkyyn, niin sammahin samantien. Kyllä se hyvä seura ja kiva tekeminen tekkee ihmeitä. Toissapäivänä meilä oli sitte sossujen pikkujoulut ja sai kyllä nauraa niin, että huija! Kivoimmat pikkujoulut aikoihin. Eilen taas sain sitte istua kahvikupin ääreen hyvän ystävän kans. Ja ainiin, sain minun vapaaehtoiskoulutuksenki päätökseen! En malta oottaa, että pääsen tekkeen tärkeää työtä muitten hyväksi. Että voisin sanoa, että aika loistava viikko takana.

Mennäänpä nyt kuitenki minun blogin ensimmäiseen jouluvärkkäilyyn! Tästä ei kyllä juuri matskut voi edullisemmaks muuttua. Nämä matskut uskoisin löytyvän nimittäin suurimmasta osasta koteja.

Tarttet vain:
- vessapaperin hylsyjä
- niittikonneen ja liimaa
- jotaki maalia halutessasti (ja siveltimiä)
- siimaa tai lankaa
- ja tietty sakset
- ja mahollisesti vielä koristehelmiä, jos oikein haluaa alkaa hifistelleen


Mie esittelen siis nytten miten tehhään vessapaperin hylsyistä joulukoriste ikkunaan, tai vaikka vain roikkuun katosta jonneki. Mulla ei ole ikkunaan joulutähteä, eikä pahemmin kyllä katossa pistokettakaan mihin sais semmosen kivan valon, niin toteutin ittelle sitte vähän erilaisemman tähen. Tämä kyllä on semmonen koriste, joka mennee ihan hyvin sisustuksessa ihan ympäri vuenki, jos niikseen näkkee.

Pointtina on siis leikkoa vessapaperin hylsyistä rinkuloita, joista sitten niittaamalla ja liimaamalla kootaan itteä mielyttävä kokonaisuus. Mie leikkasin yhestä hylsystä aina kuus rinkulaa. Ekaksi siis "lyttäsin" tuon hylsyn, niin että siitä tuli vähän niinkö tuommonen siemenen muotonen. Mie en tiä onko sille muodolle olemassa joku ihan oikeaki nimi, kertokaa ihmeessä jos on! :D


Tosiaan leikkasin sen hylsyn eka kahtia ja sitten ne puolikkaat vielä kolmeen ossaan. Sitten tehin niistä tuommosen kuuen sakaran tähen/kukan eli niittasin ne sitten toisiinsa kiinni. Saapii liimataki, mutta minusta tässä vaiheessa oli ihan kätsyä käyttää niittaria apuna.


Sitten leikkasin toisenki hylsyn rinkuloiksi ja niittasin vielä toisen kiekan nuita sakaroita siihen ympärille. Halusin nimittäin vähän lissää näyttävyyttä ja kokoa siihen.Sekkään ei vielä riittäny mulle, vaan halusin vielä vähän lissää koristeellisuutta. Leikkasin vielä kaks muutaki hylsyä rinkuloiksi, jonka jälkeen sitten taitoin ne rinkulat kahtia (alla olevien kuvien mukasesti). Liiman avulla sitte kiinnitin ne nuitten niitattujen sakaroitten sisälle. Tässä en käyttäny niittaria sen takia, koska se ei vain yksinkertasesti ennää onnistunu multa, ja koska nuo palaset istu niin hyvin nuitten sakaroitten sisälle, niin liimaaminen oli helppoa. Käytin siis ihan askarteluliimaa, mutta esim. vaikka kuumaliimaki varmasti toimii.

Kannattaa antaa liiman tosiaan sitten ihan rauhassa kuivahtaa, ennenkö lähtee jatkaan. Mutta sittenkö liimat oli kuivunu, niin miehän maalasin vielä tuon tähen/kukan mustalla askartelumaalilla. Ihan varmasti onnistuu maalaminen muillaki maaleilla, mitä vain kotoa löytyy! Esimerkiks vesiväreilläki voi saaha kivan maalipinnan, kunhan ei liian vetisellä maalilla ala läträän. Tai spraymaalilla. Tulipa tuossa maalaillessa mieleen seki, että vielä joulusemman sais, ko maalais vaikka kultasella tai hopealla tuon. :) Tai vaikka ripottelis maalin pääle vähän glitteriä! Kylläpä tuo näytti ihan kivalta tuommosena pahvisenaki, jos ei viitti alkaa maalaileen.Se pittää kuitenki sanoa, että olipa muuten hiasta tuo maalaminen... Miehän siis mietin, että pitäskö maalata nuo hylsyt, ennenkö lähtee leikkoon ja rakentaan tuota tähteä. Mutta aattelin sitte, että se maali lähtee rapiseen ja lohkeileen siinä leikatessa ja niitatessa, niin päätin sitte jättää sen maalamisen vimpaksi. Mulla kuitenki oli nuita hylsyjä ylimääräsiä, niin pitihän se sitte jälkiviisaana niihin kokkeilla, että mitäs jos sittenki maalais ekana.

Ja eihän siinä kuinkaan käyny. Vähän lähti ihan pienesti reppeileen, ko litisti tuon hylsyn ennen leikkausta, mutta neki saa korjausmaalattua sitten jälkeenpäin, ko muutenki pittää maalata nuo leikkauspinnat missä ei ole vielä maalia. Suosittelen siis maalaamaan ihan ekaksi nuo hylsyt! Tietenki se nyt vähän riippuu maalistaki, mutta tuo askartelumaali ainaki kesti vähän kovempaaki käsittelyä hyvin. Sainpahan toisen pienemmän tähen, ko tein tämän testin viisaasti vasta, ko oli eka ähertäny vaivalla tuon ekan valmiiksi, heh. Siitäpä sainki idean laittaa nämä kaks tähteä roikkuun peräkkäin!

Maalaa sisä- ja ulkopuoli

Repeämä, joka tuli hylsyä "litistettäessä".


Tästä näkkee, nuo leikkauspinnat, jotka pittää vielä kokoamisen jälkeen maalata (jos siis vain haluaa).

Yhistin nuo kaks tähteä siis siimalla toisiinsa. Multa itteltä löyty vielä vaikka minkälaisia koristehelmiä, niin pistin niitä vielä "peittään" sen siiman. Voipii käyttää ohutta lankaaki tässä, jos ei löyvy siimaa tähän hättään. Sitten vielä tosiaan pistää sitä siimaa/lankaa siihen ylimpään sakaraanki (mie pistin lisäks muutaman koristehelmenki), josta se sitten laitetaan roikkuun. Minusta nuo muovikristallit ja kultaset helmet passas tähän kyllä aika kivasti!

Siima yhen sakaran ympäri ja helmellä kiristys.

Sitten vain pujotellaan haluttu määrä helmiä molemmista siimoista läpi
ja sitten solmitaan lopuksi siima tiukasti vielä toiseen tähteen kiinni.

Lisäsin pari helmeä vielä siimaan, josta tähet kiinnitettään roikkuun.

Ja näin on joulutähet valmiit! Mulla tuo roikkuu tällä hetkelä ikkunassa, mutta koin niin haastavaks sen kuvvaamisen tuossa ikkunassa, että otin lopputuloskuvat ihan vain seinää vasten. Enpä olis uskonu, että vessapaperin hylsyistä voipii saaha jotaki näin fiiniä. :)Suosittelen kyllä näpertään. Esimerkiksi jos tekkee vähän pienempiä tähtiä, niin nehän passaa oikein hyvin vaikka joulukuusenkoristeiksi. Tai sitten voipiihan tuota jatkaa vielä isommaksiki, ko mitä mie tehin, jos vain haluaa. Että ei muutako hylsyt säästöön ja värkkäileen! Ja tästäpä edullinen lahjavinkkiki, jos tietää jonku, joka arvostaa itte tehtyä sisustustavaraa.. ;)Mulla onki jo aika paljon ideoita ens viikon jouluvärkkäilyksi. Pittää vain päättää, minkä sitä toteuttas. Näissä tunnelmissa, nyt voi viimeinki virallisesti toivotella ihanaa joulunodotusta kaikille! <3


Terkuin, Sanna

2 kommenttia:

  1. Onpa tosi hieno! Kyllä sie vain keksit kaikkea! :) Täytyyki alkaa kerräileen vessapaperihylsyt talteen (ja varmaan käy ihan talouspaperihylsytki) ja kokkeilla ittellekki värkätä tuomonen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuhannesti! :) Ja jeps, totta kai käy talouspaperin hylsytki, sen unohin mainitaki tuolla tekstissa. Siittähän varhmaan saapiiki kaksinkertasen määrän nuita rinkuloita. Mutta helppo värkkäily, niin ehottomasti kannattaa tehhä! :)

      Poista