tiistai 10. marraskuuta 2015

RAIDOTUSTA

Heippa! Täällä on alkuviikko menny yhen aika raastavan koulutehtävän parissa. Joten pahottelut, jos tämän päivän teksti on vähän tönkköä, koska olen vuodattanu kaikki minun vähäsetki kirjotukselliset lahjat minun oppimispäiväkirjaan. Vielä pitäs jaksaa pohtia ommaa oppimista aika paljon, mutta eiköhän tuo pläjäys loppuviikosta saa mennä jo palautukseen. Ei tällä hetkellä haittaa yhtään tuon tehtävän rutistaminen, koska sen jälkeen saan keskittyä täysillä viikonloppuun, ko saan minun muotoilijatytöt tänne! <3 En millään malttais oottaa. Ja hoksasinpa tuossa muuten, että kohta mulla alkaa blogissa joulu. Seki on kyllä aika kiva, koska rakastan askarrella kaikkea joulusta. Tännäänki kyllä saatta jo pienen maistiaisen joulua, vaikka kylläpä nämä soppii ihan jokaseen vuodenaikaan.

Tännään värkkäillään siis vähän lyhtyjä. Ja hupsista vain, hoksasinpa tässä kirjotellessa, että TAAS teippaillaan, vaikkaki erilailla ko viime viikolla.

Lyhtytarvikkeet:
- lasipurkkeja
- sähköteippiä
- spraymaalia


Toteutin tämän jo muutama viikko takaperin, ko olin Pellossa syyslomalla. Mie kaivoin äitin lasipurkkikokoelmista kolme eri kokosta lasipurkkia. Ne oli sopivasti jo putsailtuki etiketeistä ja liimoista, niin oli helppo lähteä heti hommiin.

Mie otin sähköteipin ja teippasin sillä ihan vain raitakuviota nuihin purkkeihin. Yhteen purkkiin teippasin ne pystyyn ja kahteen purkkiin vaakaan. Eli sen verran ko halusin, että jää ihan tuota kirkasta lasia näkyville, niin sen verran teippasin. Sähköteipin hinnasta en ossaa sanoa, ko sitä löyty isältä, mutta en usko, että on kovinkaan kallista! Ja sillähän on mahollista tehä vaikka minkälaista kuvioita, jos jaksaa alkaa väkertään. :)Sittenkö on teippailut teippailtu, niin lähetään spreijaamaan. Kannattaa tehä se spreijaus ulkona, koska se on aika ärtsyä hommaa. Mulla ainaki on pää niin herkkä kaikele tuommoselle hajulle. Mie käytin hopeaa spraymaalia, jota löysin ylläripylläri Clas Ohlsonilta. Hinta tais olla 8€ luokkaa. Olisin halunnu kuparin väristä maalia, mutta en siihen hättään sitä löytäny. Nyt viime viikolla näin kuparista spraymaalia ja kyllä vähäsen harmitti...


Mutta tosiaan spreijasin ne purkit ympäriinsä sillä maalilla, annoin hetken kuivahtaa ja sitten revin teipit pois. Mie pinseteillä varovasti irrotin eka vähän teipin kulmaa ja sen jälkeen vetasin ihan sormin sen irti. Ne teipit kannatta irrottaa melkein heti sen spreijauksen jälkeen sen takia, koska jos se maali kuivuu liikaa, niin se varmasti lähtee halkeileen sen teipin mukana siittä lasista. Mutta tosiaan ko olin irrottanu kaikki teipit, niin jätin ne purkit vielä kuivuun ihan rauhassa.
Ja hups vain, valmista tuli. Tosi helppo homma ja aika kivathan nuista tuli! Lasipurkit on minusta ihan semmosenaanki tosi nättejä lyhtyinä, mutta tämmösellä "kuviospreijauksella" saa purkkien ilmettä muutettua helposti vähän tyylikkäämiksi. Ainaki minusta sipaus hopeaa on aika tyylikästä! Erityisesti tykkään tuosta pystyraitasesta, niitä olis voinu melkein tehä useamman. Lahjotin nämä purkit äitille, ko en kehannu niitä junassa lähteä kuskaan Turkuun. Toivottavasti äiti on tykänny!Nyt vielä tämmöset pienet varotussaarnat tähän loppuun, koska tuli on aina tuli. Olkaa niitten tuikkujen kans varovaisia ja se niitten polttaminen on jokasen omalla vastuulla, koska lasipurkeista ei ikinä tiä. Suosittelen lasipurkkeihin esimerkiksi niitä tuikkuja joissa on se muovinen kuppi, koska ne ei kuumu niin paljoa. Ja kaikista parashan näissä varmaan olis led-tuikku, niin ei varmasti käy vahinkoa! Mulla ei ole käyny lasipurkkien kans kuinkaan, että ei nyt kannata säikähtää. Nämä kuitenki on sen verta isoja purkkeja, että ei ne pääse niin kuumuun. Pilttipurkkeissa en suosittele polttaan tuikkuja, koska ne kuumuu tosi helposti ja saattaa haljeta.  Ja vielä tärkein: älkää ikinä jättäkö kynttilöitä vahtimatta!Kannattaa silti värkkäillä lyhtyjä niistä turhanpäiväsistä lasipurkeista, vaikka varottelinki, koska näitähän pystyy polttaan vaikka ulkonaki, jos kauhistuttaa poltella sisällä. :) Sievät ne on niin sisällä ko ulkonaki. Että rohkeasti vain tuunaileen lasipurkkeja. Jos joku jaksaa väkertää jotaki erikoisempaa kuviota lasipurkin kylkeen, niin olis ihana nähhä! Mulle saapii aina pistää kuvia tulehmaan. :)Lasipurkit esille ja spreijaamaan. Tunnelmallista tiistaita! <3

Terkuin, Sanna

4 kommenttia:

 1. Onpa nättejä! Noita pitää kokeilla:) luuletko, että kävisi ihan maalarinteippi tai ilmastointiteippi tuohon hommaan? Vai oliko sulla joku erityinen syy juuri sähköteipin käyttämiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Kannattaa kokeilla, tosi helppoja ja nopeita tehhä. Hups, olisin tietenki voinu mainita tekstissäki miks valittin sähköteipin, hyvä huomio! Mutta tosiaan sähköteippi siks, koska se tarttuu napakasti ja irtoaa helposti, eikä jätä sitä liimaa siihen. Maalariteippi voi olla kyllä kans hyvä tässä hommassa. Tarkistaa vain, että se on huolellisesti kiinni, että spreijauksesta tullee tasanen. :) Semmonen tuli taas ilmastointiteipistä mieleen, että se saattaa ehkä jättää sitä liimaa siihen lasin pintaan.. Mutta tietenki kokkeilemalla sen näkkee! :)

   Poista
 2. Mie tein tämän tyyppisiä kakspuoleisella kirkkaalla askarteluteipillä ja glitterillä, tuli tosi kivoja, mutta toki niistä pittää ensin varisuttaa ylimääräset glitterit pois, ettei koko kämppä kimalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! :) Tuo on kyllä kätsy tekniikka kans, jos ei halua alkaa maalin kans värkkään. Häätyy joskus tulla kattoon sinun purkkeja. :)

   Poista