sunnuntai 9. syyskuuta 2018

KIERRÄTYSKORISTUSTA HILJASUUEN JÄLKEEN

Heipparallaa pitkästä aikaa! Vuen blogihiljasuus päättyy nyt tähän. Jotku on kysellyki, että koska taas värkkäillään ja en oikein ole osannu sanoa mithään. Mutta nyt olen täälä taas! Sitä en tiä, kuinka ussein, mutta ainaki sillontällön siihen pyrin. Tälle hiljasuuelle on yks selitys: muka niin kiire elämä. Jonka myötä inspis on ollu pahasti hukassa. Olen kyllä muutamia juttuja tehny tässä vuen aikana, mutta ei vain ole ollu paukkuja saaha niitä tänne blogiin saakka. Vuos sitte päätin nopeuttaa minun opintoja ja sammaan aikaan aloin tekkeen täyspäiväsesti töitä siinä sivussa. Kevväällä vihdoin sain koulun pakettiin ja nyt kesän olen totutellu arkeen, jossa käyään vain töissä. Ko on koko elämänsä kulkenu vain koulusta kouluun, niin semmonen totuttelu on aika haastavaa. :D Olen mie vähän reissailluki ja nauttinu ajasta lähheisten kans. Niin ja muuttanu uuteen asuntoon! Ehkä siitäki saa hyviä postausaiheita tänne.. :)

Tänhään sain yhtäkkiä inspiraation kaivaa vuos sitten tehyn värkkäilyn kuvat esile ja heitin ne työpöyvälle käsiteltäväksi. Vuos sitten värkkäiltiin minun ystävän Junk'n Designin Anninan kans kierrätysmatskuista koristusta parvekkeelle. Tai soppiipa tämä terassille tai pihapuuhunki. Meän värkkäily lähti liikkeele kirpparikierroksella, josta lähettiin hakkeen inspistä ja matskuja. Meän tarkotuksena oli siis tehhä kierrätysmateriaaleista tuulikello. Ja kyllähän sitä matskua löyty. Ostettiin mm. vanha riippuvalasin, jossa oli jäljelä enhää vain metallirinkulat ja johto. Lisäks ostettiin pieni peltinen purkki, vanhoja avvaimia ja ketjuja.

Tarvikkeet siis:
- vapaavalintaisia koristeita (esim. avaimia, helmiä, lusikoita)
- erilaisia ketjuja
- rautalankaa ja pihdit
- porakone tai naula ja vasara, jos tarvii tehä reikiä
- joku kehikko mihin kokoaa tuulikellon




Lisäks Anninalta löyty tosi paljon jo kaikkea kierrätystavaraa, jota pystyimä käyttään hyödyksi. Helmiä, vanhoja kolikoita, ketjunpätkiä, yms... Lähimä yhistelleen ketjunpätkiä, joihin liitettiin rautalangan avulla helmiä, kolikoita ja avvaimia. Näistä ketjuista valmistu siis roikkuvia ja kiliseviä koristeketjuja siihen tuulikelloon. Ja sen vanhan riippuvalasimen me ostima sen takia, että otima siitä sen pienemmän metallirenkaan kehikoksi. Siinä oli valmiina pieniä reikiäki, mihin sai kätevästi pujotettua nuo koristeketjut.




Tehimä kuus kappaletta niitä koristeketjuja siihen renkaaseen. Lisäksi me oltiin ostettu se pieni metallikippo ja siitä tuli kello keskele sitä tuulikelloa. Porasima sen kipon pohjaan reikä ja kiinnitettiin siihenki ketju ja helminauha, jonka päässä oli avvain. Jos se tois vähän kilinää jo kolinaa tähän tuulikelloon. Sitten laitoima vielä kiinnitysketjut kehikon yläpuolelle ja yhistimä ne ketjut vanhala rannerenkaala.





Ja valmista tuli! Rannerenkaala tuuli kello on kätevä laittaa roikkuun koukusta tai vaikkapa puunoksasta. Lisäks siihen rannerenkaaseen saa helposti lisättyä jatkoketjun, jos tarvii pitempää kiinnitysketjua. Pienellä vaivalla ja muutamalla hassulla eurolla sai värkättyä aika kivan tuulikellon. Eikä tämä minun mielestä ainakhaan näytä siltä, että siihen olis lyöty kaikki romut mitä kotoa löytyy, heh.





Mutta tällä lähemä taas käyntiin tämän värkkäilyn kanssa! Koitan olla repimättä tästä blogista nyt liikaa ressiä ja tehä postauksia vaikka ihan pienistäki jutuista. Mullako välilä on ollu kauheat paineet, että täytyy keksiä jotaki kauhean mullistavvaa tänne... Ehkäpä mie voin joskus postata vain siitä, jos olen maalannu omat tuolit tai tehny kirpparilta jonku mahtavan sisustuslöyvön.


Olipa ihana kirjotella pitkästä aikaa. Mulla on pari värkkäilyä tuolla jemmassa jo valmiina, mutta nyt tästä jo inspiroituneena lähen suunnittelheen uusia juttuja. Koitetaanpa palailla piakkoin ja ihanaa alkanutta syksyä! <3

Terkuin, Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti