perjantai 20. marraskuuta 2015

KORKKIA SEINÄÄN

Perjantaiheipat! Tuntuu jotenki, että viime kerrasta olis jo ikuisuus, vaikka eihän siittä ole ko reilu viikko. Nämä päivät vain mennee niin huminalla ohi, varsinki ko nytten on niin paljon kaikkea menoa ennen joululommaa. Tuntuu, että joka päivä on ihan täyteen buukattu. Ja kouluaki on ennää tosiaan alle kuukausi jäljelä tälle vuele, ihan hullua... Nyt olen matkala tuonne pääkaupunkiseuvule sukuloimaan pitkästä aikaa. :) Oikein kiva päästä vähän rentoutuun hyvän seuran, lautapelien ja ruuan merkeissä. Minun pieneen kalloon ei meinaa vieläkään mahtua, että mulla on tästä ihan naurettavan lyhyt matka tuone isole kirkole. Ainaki näin lappilaisen näkökulmasta tuo matka on tosi lyhyt.

Tällä viikolla esittelen teille niin nopean ja yksinkertasen värkkäilyn, että huhhuijaa! Tähän nappasin tarvikkeet taas yllättäen IKEAsta. Tällä kertaa tehhään siis taulu ihan hyötykäyttöön. Elikäs mie olin jo pitkään mietiskelly, että tarttisin ilmotustaulun tuohon minun työpöyvän pääle, mihin saisin sitte läiskiä kaikki tärkeät lippuset ja lappuset. Ja miehän tunnetusti haluan tehä kaiken itte, niin piti sitten tämäki saaha tehä. Vaikka vähän jänskätti, että mitäköhän tästä tullee...

Tarvikkeet:
- kehykset
- korkkilevyä
- liimaa
- nuppineuloja


Mie nappasin IKEAsta siis matkaan ihan korkista tehtyjä pöytätabletteja. Niitä oli semmonen neljän kappaleen pakkaus, joista tähän käytin kaks. Hintaa tais olla ~4€. Samalta reissulta nappasin matkaan valkoset vähän koristeelliset kehykset, joitten koko oli suurinpiirtein sama ko nuitten tablettien. Kehyksetki makso muutaman hassun euron. Ja tosiaan korkkilevyä ja kehyksiä löytää kyllä ihan varmasti muualtaki ko IKEAsta!
Kehyksissä oli mukana tietenki semmonen lasiki, mutta sitä nyt ei tähän tartte. Otin ekana siis tuon takalevyn poijes ja sen jälkeen mallailin yhtä tablettia niihin kehyksiin. Se tabletti oliki vähän liian iso, niin leikkasin siittä sitten yheltä pitkältä ja yheltä lyhyeltä sivulta reilun sentin suikaleen poijes. Sen jälkeen se istu oikein hyvin paikalleen! Leikkasin sitte toisesta tabletista sammaanlaihin suikaleet poijes. Ja syy miks käytän kahta tablettia on se, että sillon saa tarpeeks paksun pinnan sille neulalle, ko kiinnittellee lappusia tauluun.
Sen jälkeen liimasin nämä kaks tablettia toisiinsa kiinni ja pistin ne painojen alle kuivuun ihan rauhassa. Ko ne oli kuivunu niin liimasin ne sitten vielä kiinni tuohon takalevvyyn. Sitten laitoin sen koko paketin kehyksiin paikalle ja hakaset kiinni. Käänsin sen sitte oikeapuoli ylöspäin ja jätin yöksi painon alle kuivuun. Liimasin nämä kaikki tosiaan yhteen sen takia, ettei niitten tablettien välliin mene turhaa ilmaa. Ensin siis kokosin tämän taulun ilman liimausta, niin ne meni ihan kuprulle, eikä ne istunu yhtään. Se korkkilevy on kuitenki niin ohutta, että se lähtee muotuoutuun ittepäisesti ilman sitä liimaa.
Sittenkö liimat on kuivunu niin ilmotustaulu seinään kiinni, neuloilla lappuset roikkuun ja näin on sievä sisustusilmotustaulu valmis! Minusta nuppineulat on oikein kivat tässä taulussa. Vinkkinä kuitenki, että esim. Clas Ohlsonilta löytyy niitä ihan oikeita ilmotustaulunastoja ihan parilla eurolla vaikka minkälaisissa väreissä.


Ilmotustaulujahan löytyy kyllä kaupasta ihan valmiina, mutta minkäs teet ko kaikki pittää saaha tehä itte, heh... Ja sitä paitsi halusin itte päättää minkälaiset kehykset minun tauluun tullee. Nyt olen oikein tyytyväinen! Saan tärkeät valokuvat, jumppa-aikataulut ja muut tärkeät lappuset pyssyyn tällä tavoin tallessa ja silmien ulottuvilla.


Minua harmittaa, ko mitä pitemmälle tämä blogi mennee, niin sitä enemmän minua häirittee itteä se, että mulla on ihan kökkö kamera tähän tarkotukseen. Miehän siis kuvvaan kaiken pokkarikameralla, jonka olen saanu rippilahjaksi vuonna 2007... Hävettää aivan myöntääki. Ja toisekseen minun läppäri vetelee ihan viimisiä, näyttö nimittäin on puoliksi irti... Kauhulla ootan sitä päivää, ko kone ei ennää aukea. Että just oikeanlaiset välineet tällä harrastelijabloggaajalla! Täytyy alkaa toivoon lottovoittoa, että sais uuet välineet. Tai ensin ees pistää se lotto vetähmään.


Ens viikolla on ensimmäinen adventti, joten sen kunniaksi alkaa blogissaki jollaki tappaa näkkyyn joulu. En ole vielä päättäny mitä teille ekana esittelen, katotaan mitä ehin tekemään! Mutta joulukoristeita ja -lahjavinkkejä on luvassa. Toivon mukkaan ehin kaikki totteuttaa, mitä haluan, koska olis kiva saaha tänne ommaanki pikkukotiin vähän joulua.

Sain muutes vähän toivetta tuossa siitä, että värkkäilyissä vois enämpi hyödyntää matskuja, mitä löytyy jokasesta kodista, niin koitan nyt siinä vähän skarpata ja esitellä semmosiaki juttuja välillä. Mahtavaa, ko jaksatta laittaa palautetta, niin tiän kehittää blogia just siihen suuntaan ko te haluatta! :)

Mukavaa ja rentouttavvaa viikonloppua kaikille!

Terkuin, Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti