sunnuntai 14. helmikuuta 2016

TAIDETTA YSTÄVÄNPÄIVÄNÄ

Mukavaa sunnuntaita ja ihanaa ystävänpäivää! Taas yks viikko kohta ohitte, ja mihin se taas vilahti? Aivan pelottaa, ko tämä aika mennee välillä niin nopsaa. Mutta niin kait se mennee, ko hommaa on paljon. Onneks kohta on loma ja pääsee käyhmään pohjosessa, niin saapii ihan oikeasti jättää sen kiireen ja stressin tänne Turkuun. Vaikka justhan mie tulin Pellosta joululomalta? No joo, sammaanlaihin se aika kulluu ko ennenki, mutta aina sitä jaksaa vain ihmetellä. Että ei mulle sen ihmeempää kuulu: ihmettelyä, kiirettä ja stressiä pääosin!

Tällä viikola haluan näyttää teile helpon ja hauskan vinkin, miten voitta tehä itte "taidetta" koristaan teän kotia. Mie tykkään piirrellä ja maalailla itte tauluja omille seinille. Varsinki sillon tykkään piirrellä, jos haluan tyhjentää päätä ja olla ajattelematta mittään. Mie uskon, että moni muuki mielellään tekis itte kivoja sisustuskuvia seinille, mutta ei sitä tehe, koska aattelee, että ei ossaa. Höpöhöpö sanon mie. Kaikki siihen pystyy, jos vain oikeasti haluaa. Ja nyt näytän toooosi yksinkertasen tavan, jonka jokanen varmasti handlaa. ;) Eli alamapa taiteileen!

Taideteoksen tekemisseen tarttet:
- muovipulloja
- jotaki maalia
- paperia, kartonkia, pahvia, tms.


Nyt tehemä taidetta seinille siis niin sanotulla leimasintekniikalla. Eli käytetään kaikkea mahollista leimasimena, että saahaan kivoja kuvia. Tällä kerrala mie käytin ihan muovipulloja ja pullonkorkkia. Jos haluaa olla vähän "edistyneempi" leimasintaiteilija, niin voipii kaivertaa esim. perunaan jonku kivan kuvan, jolla sitten painelee kuvia paperiin. Mutta nyt siihen, miten voi käyttää muovipulloja.

Ekana mie sekotin tuota minun askartelumaalia ja pienen määrän vettä laakeassa astiassa. Laitoin sen takia vettä, että sain tuota maalia vähän juoksevammaksi ja näin ollen kans riittosammaks. Ja sen astian tosiaan kannattaa olla sen verta iso, että se pullon pohja mahtuu kokonaisuuessaan siihen.


Sitten mie otin vain muovipulloja erikokosina ja lähin vähän paksummalle paperille testaileen, että miltä se kuvio näyttää. Eli kastaa pullon pohjan maalissa ja sen jälkeen painasee sen pohjan varovasti paperille. Aluksi siis ihan tosiaan vain painelin kuvioita menemään, koska halusin nähhä minkälaista kuviota mistäki tullee. Kokkeilin kans painaa pilttipurkinpohjaa ja pullonkorkkia. Olin eka aatellu, että tekisin jonku näkösiä kukkia, mutta mulla pakkaa suunnitelmat muuttuun aina matkalla, joten teinki jotaki ihan muuta, ko kukkia. Tykästyin 1,5 litran muovipullon pohjaan ja pullonkorkkiin, joten lähin niistä kehitteleen kuviota.
Painoin ekana ihan yhen tuommosen pullonpohja kuvion. Sen jälkeen painelin kerran talouspaperille ja sitten uuesti tuohon paprille siten, että ne sakarat meni nuitten edellisten sakaroitten välliin. Ja sen takia käytin sitä pullonpohjaa välillä talouspaperilla, että sain siitä sitä maalia vähän pois, ja näin sain tuommoset pienemmät sakarat painettua paperille.


Sitte otin sen korkin ja kastoin sen reunoja maalissa. Korkilla tein keskustan ja sitten ulkokehälle jokasen sakaran kohalle kans tuommosen ympyrän. Mulla vähän tuli semmosia mustia ylimääräsiä pisaroitaki tuohon, ko oli ehkä vähän liian vetistä se maaliseos. Minua se ei kuitenkhaan haitannu yhtään, ja tuli just kiva "rososuus" nuilla maaliroiskeilla. En lähteny muuta ennää siihen tekkeen, joten jätin sen sitte kuivahtaan rauhassa.
Näin taideteos on valmis! Tosi nopeaa ja helppoa, ja voi tehä ihan minkälaisia kuvioita vain ikinä keksii. Ainoastaan mielikuvitus on rajana! Mulla tämä ehkä muistuttaa vähän mandalaa, mutta paljon minimalistisempaa semmosta.


Mie pistin sen roikkuun hengarista seinälle. Voipii olla, että se kuitenki myöhemmin löytää paikkansa kehyksistä ja tauluhyllyltä. Tai jääkaapin ovesta. Vaihtelu virkistää, ko mullaki ylleensä aina on vain samat kuvat seinillä.Multa on välillä pyyelty värkkäilyjä, joihin löytys matskut jo kotoa, ja että ne olis mahollisimman yksinkertasiaki tehhä. Minusta tämä on kyllä semmonen! Ja voipii ylpeänä kertoa kavereille, miten on itte taiteillu omat taulunsa, heh heh. ;)

Kauniina sisustuselementtinä toimii myös sekanen värkkäilykrääsäkärry, heh!

Oikein lepposaa ystävänpäivän iltaa ja rakkautta kaikille ihanille ystäville. <3 Muistakaa arvostaa ystäviänne ihan vuoden jokasena päivänä!

Terkuin, Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti