keskiviikko 3. helmikuuta 2016

JÄÄKAAPIN SOMISTUSTA

Tervetuloa helmikuu ja heippa pitkästä aikaa! Täällä tavallista rajumpi flunssa kaato minut melkein koko viime viikoksi aivan sängynpohjalle, mutta nyt alkaa taas elämä voittaa. :) Sen takia bloginki puolelakaan ei ole tapahtunu mittään, mutta eikhään siihen tule nyt muutos, ko vointi on parempi ja virtaaki vähän enämpi. Toivottavasti oletta silti malttanu pysyä sielä mukana, vaikka onki ollu hiljasempaa. Pahottelut siitä! Ihana päästä taas värkkäileen oikein kunnolla, vaikka tuota kouluhommaaki riittää, ko on yks aika iso projekti menossa sielläki. Mutta paras tapa päästä irti normiarjesta on vähän värkkäillä, eikös? ;)

Tällä kertaa värkkäillään jotaki melko helppoa ja yksinkertasta. Monelle tämän kerran tarvikkeet voi olla tuttuja omasta lapsuuesta tai omien lasten touhuista. Mie ainaki olin aika kova väkertään näistä vaikka minkälaista pienempänä. Ja mikä hauskinta, nämä on nyt tulossa kovvaa huutoa takasin (tai on tulluki jo), ja yhä enämpi niitä näkkee myös mukana sisustuksessa ja askarteluissa. Kysseessähän on siis hamahelmet! Ja tällä kertaa me tehemä niistä magneetteja jääkaapin ovveen.

Magneettitarvikkeet:
- hamahelmiä ja niitä pohjia
- silitysrauta ja leivinpaperia
- magneetteja tai magneettinauhaa
(- liimaa)


Ekana otetaan ne helmet ja alustat esille. Sitten vain helmiä alustaan paikoilleen ja tekkee sen näkösiä kuvia ko haluaa. Ja sen kokosia ko haluaa. Tietenki pienet varmasti pyssyy paremmin sitte jääkaapissa kiinni, ko ne ei ole niin painavia. Mie tehin suurimmaks osaks tuommosia pieniä, koska minusta ne on söpöjä, ja jos haluaa pistää vaikka valokuvia esille, niin ne ei peitä koko kuvvaa allensa.


Kahvia ja värkkäilytarvikekaaosta.

Ko helmiasetelmat näyttää hyvältä, niin sitten ne helmet häätyy saaha pyssyyn yhessä kiini. Tässä vaiheessa silitysrauta seinään ja leivinpaperi esile. Varokaa sitte polttamasta itteänne sen rauan kans! Ko rauta on kuuma, niin leväyttää varovasti sen leivinpaperin siihen helmien päälle ja lähtee siitä sitten silittelemään pyörivin liikkein. Rauta saapii olla aika kuumalla. Siittä leivinpaperin läpi näkkee aika hyvin, koska ne helmet on sulautunu yhteen kiinni. Kannattaa muuten sen verran varovasti silitellä, että ne alustan piikit ei lähe sulahmaan. Mie muistan ko mulle joskus pienempänä on käyny sillälaila, ko olen vähän liian innokkaasti silitelly. :D Ja mie silitän sen takia pöyvällä pyyheliinan päällä, koska en jostaki syystä ole saanu hommattua 4,5 vuen aikana silityslautaa...


Sittenkö näyttää, että ne helmet sulanu kiinni, niin silitysossuus on valmis. Antaa niitten vähän jäähtyä ja irrottaa ne sitte siittä alustasta. Kannattaa laittaa ne joksiki aikaa muuten vaikka kirjan alle suoristuun, ko niilä on paha tapa lähteä käyristyyn jäähtyessä. Seuraavana ja viimisenä vaiheena oliski sitten ennää vain magneettien liimaus nuihin helmikoristeisiin. Multa löyty itteltä tuommosta magneettinauhaa, niin käytin sitä. Se vain vähän huonosti otti kiinni jääkaappiin, varsinki jos yritti kiinnittää valokuvvaa sillä. Semmoset pyöreät magneetit vois olla parempia ja pitävämpiä. Ja voipiihan tässä kierrättää ja käyttää vanhojen magneettien magneetteja. Olipa tyhmä lause, mutta en tiä miten muuten sen vois sanoa. :D Ehkä ymmärsittä kuitenki minun idean.


Mie leikkasin siittä nauhasta pieniä palasia ja liimasin ne tuohon helmien sulaneelle puolelle kiini. Meinasin eka liimata ne kuumaliimapistoolilla, mutta sen nauhan toisella puolella oli liima jo valmiina, ja se tarttuki semmosenaan tosi napakasti kiinni tuohon.Jos pistää semmosia pyöreitä magneetteja, niin kannattaa käyttää sitä kuumaliimaa. Se on niin kätevää monessa askartelussa, ko se tarttuu hyvin ja kuivuu nopeasti. Senki kans kantsii olla varovainen, koska se liima on TOSI kuumaa siinä liimaushetkellä. Suosittelen kyllä hommaan tuommosen kuumaliimapistoolin, jos on kova askartelleen ja näpertään. Se soppii niin monneen hommaan ja mulla tuo makso muistaakseni 8€ kieppeillä. Nuita löytyy niin askartelu-, kirja- ja rautakaupoista. Ja ihan varmasti marketeistaki. Liimapötköpaketteja pistooleihin saapii ihan parilla eurolla. Kuumaliimahan on tuttu minun ihan ekasta postauksesta!


Vähän aikaa antaa liiman kuivahtaa ja sitte se olis niinkö siinä: magneetit on valmiita! Ei muutako magneetit kiini jääkapin ovveen ja tärkeät lippuset ja lappuset niilä kiini. Näin saapii tylsä jääkaappi vähän piristystä. Ja näitähän voipii askarrella yhessä lastenki kans, niin lapsetki saapii just mieleisiänsä magneetteja. Koska ihan hyvinhän näitä voipii laittaa semmosiin magneettitauluihinki, jos sattuu semmosia vaikka löytyyn kotoa. :)Helppo ja trendikäs somistusvinkki! Aivan tuli valinnanvaikeus, että mitä värejä käyttäis ja vähän jäi himoki päälle. Taijan tehä näitä lissää joku päivä, koska netistä löyty vaikka minkälaisia ihania kuvamalleja hamahelmiin! Mulla on mielessä muitaki magneetti-ideoita ihan muista matskuista, mutta toteuttelen niitä sitten mahollisesti myöhemmin kevvään aikana, ettei aivan mene magneettivärkkäilyiksi.


Niin ja jos jollaki on menny ohi tuo tulostettava seinäkalenteri, jonka tehin teille, niin sehän löytyy täältä! Vielä on 11 kuukautta jäljellä. Mukavaa loppuviikkoa ja hyvvää alkanutta helmikuuta! <3

Terkuin, Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti