torstai 16. heinäkuuta 2015

PIENI HAAVE JA TUPARILAHJA

No niin nyt se päivä koitti, ko mie rohkenin viimein sen tehä, eli yrittää miten tämä bloggaaminen soppii mulle. Tämä ajatus on muhinu pienenä haaveena minun päässä ainaki vuen päivät, jos ei pitempäänki, ja nyt sitten tuntu, että on oikea hetki kokkeilla. Mie enemmän ko rakastan tehhä käsillä kaikkea sievää ja eritoten kokkeilla kaikkea uutta (useasti jopa epäonnistumisten kautta). Koin, että tämän blogin kirjottaminen antaa ittelle hyvän syyn toteuttaa kaikki päässä pursuavat ideat, samalla tullee koottua ne ittelle talteen päiväkirjaksi, ja parhaimmassa tapauksessa saapii jakkaa muileki ideoita ja inspiraatiota. Lämpimästi siis toivotan tervetulleiksi kaikki tutut ja tuntemattomat seuraileen mitä mie millonki keksin tehä ja tuunata! Toivottavasti välitän vähäsen luovuutta tämän blogin avulla muittenki arkeen. :)

Olen nyt parisen kuukautta kirjotellu ylös minun päässä pyöriviä ja melkein jo ulos pursuavia ideoita, ja muutaman niistä jo totteuttanuki. Toteuttelen niitä mahollisuuksien mukkaan ja sitten näpyttelen ne tänne muistiin ja muille näkyville. Jotku vaatii vähän enemmän työtä ko toiset, mutta pyrinki vaikeimmat tapaukset toteuttaan, ko olen pohjosessa kotiseuvuilla käymässä (koska siellä mulla on "innokkaita" apukäsiä ja paljon enemmän tillaa ja matskuja). Tämä blogi siis nimensä mukasesti käsittellee sisustamista ja eritoten sitä värkkäämistä, eli pyrin tekkeen itte omin kätösin kaikesta mahollisesta kaikkea mahollista sisustuskrääsää.

Minun blogissa tullee näkkyyn kaikki mitä mie vain silmillä kahmin ja voin toteuttaa joksiki (toivottavasti) sieväksi kokonaisuueksi. Mie testaan eri tekniikoita ja luppaan kertoa ne epäonnistumisetki, että joku muu tietää niiltä välttyä, heh. Mie inspiroijun muitten ideoista ja pyrin tekkeen niistä omalla tavallani erilaisia. Tästä päästäänki minun ensimmäiseen värkkäilyyn, jonka myötä julistan tämän värkkäysblogin virallisesti avatuksi! :D

Jossaki joskus minun silmään oli osunu kuumaliimapistoolilla kirjottaminen ja olin pitkään jo halunnu testata sitä johonki. Yhteen uuteen kotiin oli toimittamatta vielä tuparilahja, niin siitäpä sainki idean omatekosesta kukkamaljakosta.

Tämän kukkamaljakon tekemisseen tarttee:
- suurehkon lasipurkin
- paperia, kynä ja vähän teippiä
- kuumaliimapistoolin (ja liimapötkön siihen)
- spraymaalia
- halutessa jonku näköstä koristenauhaa
- kukkia ajamaan purkin asian

Ensimmäinen vaihe on tietenki liottaa lasipurkista etiketit pois, jos siinä semmosia on. Mie valittin ison oliivipurkin, koska se oli just oikean kokonen semmoselle sopivalle kukkakimpulle. Purkki vain kuumaan veteen lilluun joksiki aikaa, ja hups etiketit irtosi ko vettä vain.


Sen jälkeen kirjotin pienelle paperin palaselle tussilla FLOWERS omasta mielestä sopivalla kirjotuskoolla. Sanan kirjotin kaunolla, koska sana tullaan kirjottaan purkin kylkeen kuumaliimalla ja ajattelin, että kuumaliimapistoolilla kirjottaminen on helpompaa, jos kirjottaa kaunoa. Sen jälkeen ko teksti paperilla näytti hyvältä, niin kiinnitin sen purkin sisäpuolelle sopivaan kohtaan pienillä maalarinteipinpalasilla. Tietenki tekstin voipii kirjottaa tietsikallaki ja tulostaa tekstin ulos, jos ei koe ommaa käsiallaa tarpeeksi fiiniksi.


Seuraavaksi onki vuorossa sitte se vaikein vaihe: kuumaliimapistoolilla kirjottaminen. Eli pistooli seinään ja kuumenemaan. Sittenkö liima on sopivan notkeaa, niin FLOWERS -ääriviivoja pitkin vain kirjotteleen. Ajattelin tosiaan, että tämä on ihan piece of cake, mutta eipä ollukaan. Jouvuin pari kertaa repiin koko liimakirjotuksen irti ja tekkeen uuesti, ko löytyy vähän tuota perfektionistin vikkaa. Onneksi se liima irtoaa kätevästi ko vähän kuivahtaa, niin ei käy kuinkaan vaikka ei heti onnistukaan! Apuna voi käyttää vaikka vähän vettä, jos tuntuu että jääpii tahroja tai ei irtoa. Tämäki on varmaan semmonen laji, mikä tarttee vähän reenausta. En kirjottanu sanaa yhteen pötköön, koska käsi alko niin tärrään jo parin kirjaimen jälkeen. Kirjotin sitä aina pari kirjainta kerrallaan, miten sen parhaaksi itte kokkee.Sittenkö liimakirjotus on valmis ja on siihen tyytyväinen, niin irrottaa paperilapun sisäpuolelta ja antaa liiman kuivahtaa. Sitte ei muutako spreijaamaan! Mie tosiaan tehin sen virheen ensin, että menin maalaan seinämaalilla sitä purkkia, ko luulin ettei ollu sillä hetkellä spraymaalia tarjolla. Ja eihän se seinämaali siinä pysyny. Mutta tulipahan seki kokkeiltua. :D Ja onneksi vahingon sai korjattua ko heitti purkin vain vesihanan alle. Varaston uumenista sitte kuitenki löyettiin mulle valkosta mattapintasta spraymaalia, mikä oli tähän parempi ko hyvä. Spreijasin purkin muistaakseni kolme kertaa. Senki voi ite kattoa, että koska se maali näyttää tarpeeks peittävältä. Muistaa vain suihkuttaa tarpeeks kaukaa, ettei tule valumia! Ja tietenki maalin pittää antaa kuivahtaa spreijauskertojen välissä.


Ja se on siinä! Nyt purkissa lukkee kivasti kohokirjotuksella FLOWERS eikä varmasti jää katsojalle epäselväksi, että mitä tässä purkissa kuuluu säilyttää. Pyöräytin purkin reunuksen ympärille vielä juuttinarua koristeeksi. Siihen voipii pistää minkälaista koristenauhaa haluaa tai jättää vaikka kokonaan pois. Näin oliivipurkki sai uuen elämän ja ystävä multa oma tekosen tuparilahjan. Johon tietenki pistin vielä sisällön matkaan!Miehän en koskaan ole mihinkään täysin tyytyväinen, niin ajattelin vielä testata tätä tekniikka tulevaisuuessa johonki muuhun tarkotukseen... :) Ja äitilleki vissiin häätyy tehä oma maljakko, ko se niin tuohon ihastu. Ei muutako kuumaliimaileen!

Toivottavasti jollakulla heräs mielenkiinto tai omassa päässä alko inspis raksuttaa! Katoma mitä sitä seuraavaksi värkkäis. :)

Terkuin, Sanna

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kiva kuulla! :) Vilkasin sinunki blogia, ja vaikutti mielenkiintoselta!

   Poista
  2. Tätä täytyy testata! Kiitos ideasta :)

   Poista
  3. Kiva kuulla, että inspiroijuit tästä! :)

   Poista