keskiviikko 19. lokakuuta 2016

PERSOONALLISUUTTA KAHVIPÖYTÄÄN

Me vietimä täälä pohjosessa minun lapsuuenkodissa isänpäivää pienimuotosesti etukätheen jo viime viikola. Osittain siksi, että mie olen taas etelässä ko on oikea isänpäivä, ja osittain taas siksi, että mie halusin teile tämän postauksen esitellä ennen isänpäivää. Heh. Koska nyt nimittäin seuraa pieni lahjavinkki, jos vielä mietityttää, mitä sille isäle vois lahjaksi antaa! Mie tehin siis omale isäle uniikin kahvikupin.

Uniikin kupin valmistukseen tarttet:
- posliinikupin
- keramiikkatussin
- kontaktimuoviaMie löysin tähän mukiin tarvikkeet Sinooperista. Muki oli parin euron luokkaa ja tussi about viis euroa. Eli edullinenki lahja minun mielestä! Olin nähny aikasemmin jossaki kuvia, ko mukeja oli koristeltu semmosella pistetekniikalla, niin halusin testata sitä tähän. Eli leikkasin kontaktimuovista (tai oikeasti käytin liitutaulutarraa, ko mulla ei ollu kontaktimuovia...) kirjaimet I, S, ja I, eli isi. Sen jälkeen liimasin kirjaimet mukin kylkeen haluamalleni paikalle.Seuraavaksi otin sitte keramiikkatussin esile. Ravistelin sitä vähän aikaa ja sen jälkeen lähin paineleen pisteitä nuitten kirjainten ympärille. Vähän tiheämmin siihen ihan kirjainten viereen ja mitä kauemmas kirjaimista menin, niin sitä harvempaan pisteitä tehin. Laitoin lisäks ympäri kuppia harvakseltaan pieniä pisteitä, että se toinen puoli ei jäis ihan valkoseksi.
Sittenkö pisteitä on omasta mielestä tarpeeksi ja uskoo, että ne kirjaimet on selkeästi reunustettu siihen kuppiin, niin otetaan varovasti ne kontaktimuovikirjaimet irti siitä. Mulla oli vähän livahtanu sitä väriä sinne sapluunoitten alleki, niin kostutetulla vanupuikola sai ne korjattua kätsysti pois. Sen jälkeen annetaan sen taideteoksen kuivahtaa huoneenlämmössä muutama tunti.


Kuivahtamisen jälkeen se taideteos "poltetaan" vielä uunissa kiini siihen kuppiin. Eli n. 160 asteessa 90 minuuttia. Sitten uuni kiinni ja luukku auki, että se muki saa rauhassa jäähtyä. Ja siinähän se on, valmis muki isille!


Näitten mukien tekeminen onnistuu kyllä pientenki lasten kans, ko antaa vain tussin lapsele kätheen ja antaa lapsen koristella mukin just semmoseks ko haluaa. Sillonhan siittä tullee entistäki arvokkaampi isänpäivälahja, ko lapsi on itte saanu sen koristella. :) Lisäks näitä tusseja löyty vaikka missä väreissä, joten voipii tehä vaikka minkälaisia taideteoksia, jos vain mieli tekkee! Ja konepesuaki piirrustukset kestää, kunhan veen lämpö ei mene yli 60 asteen.

Toisen nuista mukeista tehin minun serkule synttärilahjaksi, joten eipä tämä pelkästään rajotu isänpäivään. Sen koristelin vain semmosilla kuvioila, jotka minusta näytti kivalta. Ehkä vähän marimekkohenkinen siittä tuli.. Mutta onneks serkku tykkäs! Tämä on minusta aika kiva lahjaidea muutenki ko vain isänpäiväks, esim. jouluna voipii taiteilla jolleki kokonaisen kuppisarjan tai tuparilahjaksi vaikka pariskunnale molemmille omat nimikkokupit.Molemmilla lahjansaajila muki meni samantien käyttöön, eli tais olla ihan kiva lahja! Nämä mukit on siinäki mielessä kiva lahjaidea, ko se on kuitenki hyödyllinen käyttöesine, mutta kuitenki siihen saa sitä arvokkuutta lissää sillä, että itte taiteilee siihen jotaki kivvaa. :) Vain mielikuvitus on rajana näitä kuppeja tehjessä! Voipiipa olla, että iteki teen muutamat mukit vielä pukinkonttiin.Mie jatkan täälä Lapissa vielä vähän lommailua, mutta palailen lähiaikoina yhen kivan pikku ilmotuksen tiimoilla.. ;) Tämä on se juttu, joka on jo kuukauen kutkutellu mielessä ja olen oottanu sitä päivää, ko saan sen teile kertoa. Se on ehkä yks yllättävimmistä ja jännimmistä jutuista, mitä mulle on aikoihin sattunu ja missä olen saanu olla mukana! Kantsii siis jäähä kuulolle... Ihanaa loppuviikkoa! <3

Terkuin, Sanna

6 kommenttia:

 1. Kiva idea. Hyvää keskiviikkoiltaa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Ihanat 😍 nuita haluttais ittekki kokkeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.<3 Ei muutako testaileen vain. ;) Tosi helppoa hommaa!

   Poista
 3. Hauska ja helppo idea. Sopii minullekin, joka en osaa sitten vähääkään piirtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Näitä onki kiva tehä, koska ei tosiaan tarvi olla mikkään taiteilija, että saa nättejä mukeja aikaan. Ja kuppeihin voi kirjotella vaikkapa kivoja pieniä tekstinpätkiä, jos piirtäminen tuntuu aivan vieraalta. Paljon vaihtoehtoja siis! :)

   Poista