maanantai 10. lokakuuta 2016

PILTTIPURKKIVÄRKKÄILYÄ

Noniin, nyt tullee tunnelmallista värkkäilyideaa pimeneviin iltoihin! Pilttipurkit on monen kotivärkkäilijän suosiossa, ko niistä voipii tehä vaikka minkälaista ja niitä voi hyödyntääki vaikka missä. Minusta kaikki ne lyhdyt on kivoja, mitä niistä on monet tehny, mutta ei ole semmosta omanlaista sattunu etheen. Lisäks minua aina hirvittää se, jos pieneen lasipurkkiin pistethään oikea tuikku, ko siinä on se räjähysvaara. Sitten mie yks päivä hoksasin miten pilttipurkeista saapiiki kivoja pieniä lamppuja.

Lampputarvikkeet:
- pilttipurkkeja
- maalia ja suti tai spraymaalia
- led-tuikkuja
- sinitarraa


Ensimmäisenä tietenki häätyy liotella etiketit poijes. Lämpimässä tiskiveessä mulla ainaki irtos hyvin liimat ja muut. Sitten olis eessä maalausta. Mie maalasin mustalla kalustemaalilla kannet kahteen kertaan. Spraymaali vois olla kätevämpi, mutta minun kaikki spraymaalit oli pohjosessa, niin käytin sitte ihan kalustemaalia. Jätin sen kannen sisäpuolen maalamatta, ko siihen vähän huononlaisesti tarttu. Mutta saa maalata senki, jos häirittee, ettei se ole maalattu. :)


Lisäksi maalasin ledtuikuista sen valkosen osan kans mustala. Kahteen kertaan. Mie yritin eka tapella tuosta led-tuikusta irti tuota kuorta, mutta ei ainakaan näistä IKEAn tuikuista lähteny. Olisin halunu lisäks niistä irti tuon "liekin", että olis ollu vain se pieni led-valo, mutta en saanu sitäkään irti. Ei sitten auttanuko varovasti maalata se valkonen tuikkuosa. Tietenki irrotin sen tuoteselosteteipin kans ennen maalausta siittä tuikun ympäriltä.Annoin maalattujen osien yön yli kuivahtaa. Sen jälkheen käänsin kannen ylösalasin, pistin tuikun pohjaan muutaman sinitarrapalasen ja pistin sen sitte siihen kanteen kiinni. Sinitarralla sen takia, että tuikkuihin on helppo tarpeenähdä tullen vaihtaa paristot. Sitten vain pyöräyttää vielä sen lasipurkin siihen kanteen kiinni ja valmista!
Minusta näistä tuli kivoja lamppujen näkösiä pikkulyhtyjä, jotka kivasti tuo tunnelmaa pimmeisiin syysiltoihin. :) Nämä on kivoja, ko ne näyttää vähän semmoselta lyhtyvalosarjalta, mutta sitten halutessa niitä voipii levitellä ympäri kämppääki. Miehän tehin näitä siis 6 kpl.Nuo ikean led-tuikut oli näihin tosi kätsyt, koska ne sai päälle ja sammuksiin ravistamalla. Eli ei tartteko vähän heilauttaa purkkia nii valot saa päälle. Nämä lyhyt soppii tähän pimeään aikaan oli juhla mikä hyvänsä. Tietenki, jos haluaa vaikka vähän jotaki joulusempaa, niin maalaa kannet ja tuikut vaikka kultasella tai punasella. Tämähän on kiva lahjaideaki, jos joku kaipailee erikoisempia sisutusvaloja.


Näistä lyhtylampuistahan voi nauttia varmasti niin ulkona ko sisäläki, niin eikö oleki aika kätsy idea! Ei muutako värkkäileem. Mie alan nyt nautiskelleen ihanasta lomasta täällä pohjosen pimenevissä syysilloissa! Tunnelmallista viikkoa kaikile. <3

Terkuin, Sanna

11 kommenttia:

 1. Ihana idea!!! Oi teen kyllä nuo meile parvekkeelle! Vai käyköhän ne ulos? On siis lasitettu partsi?
  Terkuin Katri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti passaa ja kestää lasitetulla parvekkeella! :) Ja kiitos paljon <3

   Poista
 2. Ihana idea, mietin että miltähän ne näyttäisi alassuin käännettynä. voisi olla aika kivoja niinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Hyvä idea, varmasti toimii myös toisinpäinkin. :)

   Poista
  2. Kokeilin tehä nuo tosiaan toisinpäin, ja kivat on niinkin päin... en maalannut niitä tukkuja mustaks,kannen vaan. Asetin ne mustalle alustalle (ikean tauluhylly) ja tuli kiva niinkin. Bonuksena tytär asetteli koristeeksi vielä kiviä ja syksyn tunnelmapläjäys on valmis.

   Poista
  3. Varmasti tosi toimiva ja tunnelmallinen niinki päin! :) Ihana kuulla teiltäki teijän värkkäilyistä ja testailuista!

   Poista
 3. Luuletko onnistuisiko tuon sinun tekemäsi majakan maalaus valkoisella spraymaalilla vai onko talomaali ainut vaihtoehto? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Varmasti onnistuu spraymaalillaki. :) Mie valittiin talomaalin vain sen takia, että majakka kestäis mahollisimman hyvin sään vaihteluita. Mutta uskoisin, että laadukas spraymaaliki kestää!

   Poista
 4. Onkohan kaikissa ikean tuikuissa sama heilutteluominaisuus. Siellä oli useampaa mallia ja käyttöohjeet eivät oikein kertoneet. Kauniita lyhtyjä olet tehnyt ��

  VastaaPoista
 5. Ikealla näkyi olevan useampia tuikkumalleja. Onko niistä jokin tietty se heilautusmalli? Kauniita lyhtyjä ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Nyt en osaa kyllä valitettavasti sen tarkemmin sanoa.. Miekö kävin nämä ostamassa, niin oli vain näitä heilautettavia myynnissä. Lukiskohan siellä jossain tiedoissa tarkemmin, jos katot netistä? :) Ja kannattaa myymälässä kysyä, jos sieltä etit!

   Poista